Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţeta succesului staţiunii Muzeul bastoanelor, la Techirghiol

ro

18 Aug, 2015 00:00 1735 Marime text
Oraşul Techirghiol este ales, anual, de mii de turişti din ţară şi din străinătate pentru a se trata de diverse afecţiuni, în special reumatice. De aceea, mulţi ajung aici sprijinindu-se în bastoane şi, după tratament, reuşesc să plece pe propriile picioare.

Staţiunea Techirghiol atrage turişti care vin aici atât pentru nămolul cu proprietăţi terapeutice, cât şi pentru a vizita Mănăstirea „Sfânta Maria“, unde se roagă în bisericuţa din lemn şi la mormântul părintelui Arsenie Papacioc.

Construită în stil maramureşean, bisericuţa din cadrul mănăstirii de la Techirghiol a devenit, în timp, muzeu. Aici nu se mai oficiază slujbe, acestea fiind ţinute în noua biserică ridicată vizavi. „Biserica din lemn nu mai era utilă şi am decis construirea alteia, mai mare, care a fost pictată recent. Vechea bisericuţa va rămâne un punct de atracţie pentru turişti“, a afirmat primarul Adrian Stan.
 
De altfel, mii de turişti vin la baza medicală existentă în cadrul Mănăstirii „Sfânta Maria“ şi pentru a se trata de diferite afecţiuni reumatice. Şi pentru că efectele tratamentele urmate aici au adus bucurie multor pacienţi, şefului administraţiei publice locale i-a venit o idee. „În afară de bisericuţa de lemn, am putea avea aici un alt punct de atracţie: un muzeu al bastoanelor. Mulţi au venit şi vin aici într-un baston şi au plecat fără a mai avea nevoie de el. Le-ar putea lăsa aici, în Muzeul bastoanelor“, este de părere primarul Adrian Stan.

În timp, oraşul Techirghiol a devenit una dintre puţinele staţiuni care au descoperit reţeta succesului: aici se îmbină tratamentul trupului cu cel al sufletului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii