Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a participat la Bruxelles, la întâlnirea CEMR Retreat 2022

ro

29 Sep, 2022 15:02 1355 Marime text
În perioada 26-27 septembrie 2022 s-a desfășurat în Bruxelles întâlnirea CEMR Retreat 2022, axată pe identificarea provocărilor de azi și de mâine care apar sau pot apărea în Europa și care pot afecta activitatea autorităților locale.

Asociația Comunelor din România a fost reprezentată la acest eveniment de către Mariana GÂJU, prim-vicepreședintele ACoR, vicepreședintele CEMR și primarul comunei Cumpăna din județul Constanța, Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al ACoR și Adrian MIROIU-LAMBA, directorul executiv al ACoR. La eveniment a participat și Lucian-Valeriu ANDREI, viceprimarul municipiului Galați, reprezentantul Asociației Municipiilor din România.

În cadrul primei zile a evenimentului s-a abordat, printre alte subiecte, și statutul de țară candidată acordat Moldovei și Ucrainei în 2022, fiind prezenți reprezentanți ai asociațiilor de autorități locale din aceste țări și din Georgia. Reprezentanții asociațiilor autorităților locale au vorbit despre importanța acordării statutului de țară candidată, dar și necesitățile și nevoile pe care le au în vederea începerii efective și derulării procesului de aderare la Uniunea Europeană. De asemenea, au solicitat suportul CEMR și al membrilor CEMR în procesul de aderare și de pregătire a autorităților locale pentru acest proces. Mariana GÂJU a mulțumit în mod special CEMR pentru că este o instituție care reprezintă toate statele din Europa, nu numai pe cele membre ale UE și că au susținut în permanență și țările candidate în procesul de lungă durată de a deveni membri ai Uniunii Europene.

În cea de-a doua zi a evenimentului, în cadrul sesiunii „Cum să sporim contribuția zonelor rurale și a comunităților mici la acordul verde?”, Mariana GÂJU a prezentat eforturile pe care le face comuna Cumpăna pentru a se dezvolta din punct de vedere economic, ținând în același timp cont de necesitatea de a digitaliza administrația publică locală, de a menține vie identitatea națională și locală, moștenirea culturală și diversitatea culturală, de a face față diferitelor crize care apar la nivel european și național, dar și de a proteja mediul în care trăiesc cetățenii din mediul rural.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii