Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:31 25 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Iarna caldă, sărăcia... Regiei de Drumuri constănţene După munca depusă la deszăpezire, şi răsplata de la CJC (documente)

ro

04 Dec, 2014 00:00 889 Marime text


Aleşii judeţeni au votat, ieri, ca Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri să primească bani pentru deszăpezire doar dacă va ninge.


În cadrul şedinţei de ieri, aleşii judeţeni au votat pentru proiectul de aprobare a tarifelor pentru deszăpezire şi combaterea lunecuşului pentru iarna 2014-2015, tarife ce vor fi aplicate de RAJDP Constanţa, în calitate de operator, în relaţia cu CJC, care prevede ca plata să se facă în funcţie de... efortul depus. „Este primul an când, practic, vom plăti celor de la regie (n.r. RAJDP) exclusiv munca pe care o vor face, nu şi pregătirea. Daca nu ninge, nu le vom plăti nimic. Astfel sperăm să nu mai fie niciun fel de discuţii vizavi de sumele pe care le plătim către Regia Judeţeană de Drumuri pentru deszăpezire“, a explicat vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir.

„Luăm dintr-un buzunar şi băgăm în altul“

„Aşa a fost contractul, noi am semnat la începutul anului un contract de delegare nou de gestiune şi s-au mai schimbat lucrurile, astea erau cutumele. La ora actuală, regia are suficiente utilaje, nemaifiind nevoită să închirieze, pentru că, până acum, se plătea, practic, numai pentru utilajele care se închiriau de la alte societăţi. Acum, regia are suficiente utilaje proprii prin dotările făcute de-a lungul anilor, şi, ca atare, angajaţii regiei sunt plătiţi că sunt angajaţii regiei permanent“, a precizat Cristinel Dragomir. „Acum avem suficiente utilaje la Consiliul Judeţean, adică la regie. Bugetul pentru intervenţiile de iarnă este nelimitat, în funcţie de cât vor acţiona. Noi o să ştim exact cât a lucrat fiecare utilaj, pe fiecare drum, în baza raportărilor şi în funcţie de asta vom şi plăti regiei judeţene“, a adăugat alesul judeţean cu atribuţii de preşedinte al CJC. „Practic, luăm dintr-un buzunar şi băgăm în altul, că regia e tot a noastră, a Consiliului Judeţean“, a conchis Cristinel Dragomir

De asemenea, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de ieri, aleşii au avut de votat hotărârea prin care se solicita aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al RAJDP pe anul 2014, proiect de hotărâre votat de 22 dintre aleşii judeţeni prezenţi şi în legătură cu care s-au abţinut 14 consilieri liberali.

Ti-a placut articolul?

Comentarii