Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focar de toxiinfecţie la un restaurant din Mamaia! De ce autorităţie locale ţin la secret numele localurilor amendate şi închise? (galerie foto)

ro

22 Jul, 2016 00:00 4632 Marime text


Reprezentanţii Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, ai Direcţiei Silvice Constanţa, ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, ai Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au participat, ieri, la şedinţa Colegiului Prefectural.
 
La şedinţă au fost prezenţi prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, subprefectul Ersun Anefi, comisarul-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, Cornel Radu, inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa Gabriela Bucovală, comisarul şef de poliţie al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa Adrian Rapotan, directorul executiv al Direcţiei Silvice Constanţa Ion Bogdan, împuternicit inspector şef al ISU Dobrogea lt.col. Daniel Gheorghe Popa, directorul DSVSA Constanţa Geronomo Brănescu, Suzan Ibam, din partea DSP Constanţa.
 
Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte şi anume:  activităţile desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, în anul şcolar 2015-2016, raport cu privire la desfăşurarea anului şcolar 2015-2016, sinteza acţiunilor desfăşurate de către Direcţia Silvică Constanţa pentru menţinerea integrităţii fondului forestier naţional, cât şi campania de împăduriri şi producţia de puieţi forestieri în semestrul I al anului 2016, raport privind rezultatele controalelor efectuate pe linia prevenirii incendiilor în semestrul I al anului 2016, analiza activităţilor de control desfăşurate pe litoral de către serviciile publice deconcentrate.

Controalele pe litoral în cifre, nu şi exemple concrete!

Comisarul-şef adjunct Cornel Radu, de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, a spus că „în timpul Comandamentului Litoral 2016 au fost efectuate 731 de controale, fiind aplicate 148 de amenzi, în valoare de 589.000 de lei”. De asemenea, au fost înregistate 60 de sesizări din partea consumatorilor.
 
La rândul său, Suzan Ibram de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a anunţat că inspectorii au efectuate pe litoral  168 de controale în unităţi de alimentaţie publică, la hoteluri şi tabere şcolare. Au fost amendate 18 unităţi de alimentaţie publică, trei unităţi de cazare şi două tabere. Valoare amenzilor se ridică la 18.200 lei. „S-a înregistrat şi un caz de toxiinfecţie alimentară în Mamaia, la o unitate de alimentaţie publică“, a  anunţat Suzan Ibram.
 
De asemenea, şi DSVSA Constanţa se laudă cu sute de  controale la agenţii economici. „În urma celor  827 de controale, au fost aplicate 75 de amenzi în valoare totală de 79.000 de lei. Au fost suspendate activitatea restaurantului din Mamaia, unde a fost înregistrat cazul de toxiinfecţie, precum şi activitatea unui fast-food din Techirghiol, până la remedierea neregurilor constatate“, a precizat directorul DSVSA Constanţa Geronomi Brănscu, care însă a refuzat categoric să ne dezvăluie şi numele acestui restaurant!
 
Menţionăm, în acest context, că doi copii care au mâncat la restaurantul din Mamaia au suferit toxiinfecţii alimentare. Reprezentanţii DSP Constanţa vorbesc despre un focar de infecţie fără germeni identificaţi la acel restaurant. Totodată, în trimestrul 2 al anului, au mai fost identificate şase focare de toxiinfecţie alimentară în cazul unor familii ce-şi păstrau alimentele în condiţii necorespunzătoare.
 
Revenid la celelalte subiecte de pe ordinea de zi, lt.col. Daniel Gheorge Popa, împuternicit de la ISU Dobrogea, a făcut un apel către toţi şoferii să nu mai arunce ţigări aprinse pe marginea drumului, deoarece acestea provoacă incendii la mirişti.
 
De asemenea, în cadrul conferinţei, comisarul şef Adrian Rapotan a declarat că, în anul şcolar 2015-2016, în şcoli au fost înregistrate 69 de infracţiuni. Dintre acestea, 34 fiind acte de violenţă între elevi, iar 33, furturi.
 
Pe de altă parte, inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Gabriela Bucovală spune că, în urma primelor repartizări computerizate la liceu din cele 6212 de locuri au fost ocupate 5.464. Pentru cea de-a două şi a treia repartizare mai sunt disponibile 748 de locuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii