Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Cumpăna, la zi de sărbătoare naţională Primarul Mariana Gâju s-a prins în Hora Unirii din centrul localităţii

ro

26 Jan, 2015 00:00 2328 Marime text
Administraţia publică locală din Cumpăna, alături de primarul Mariana Gâju, consilieri locali, elevi ai Liceului „Nicolae Dumitrescu“ şi locuitori ai comunei au adus, sâmbătă, un omagiu eroilor României.

Pentru că locuitorii comunei Cumpăna sunt patrioţi, arătându-şi dragostea şi respectul pentru ţară cu fiecare prilej, ziua de sâmbătă nu putea trece neobservată. Întreaga naţiune a aniversat 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, motiv pentru care Consiliul Local şi Primăria Cumpăna au organizat mai multe manifestări. Acestea au debutat chiar în faţa Primăriei Cumpăna, la Monumentul Eroilor din localitate. După intonarea imnului de stat şi oficierea slujbei religioase de preoţii parohi, cei prezenţi au luat parte la ceremonialul depunerii de coroane de către oficialităţile comunei. Primarul Mariana Gâju a numit această zi „un exemplu pentru viaţa noastră“.

„24 ianuarie este o zi specială pentru români, amintindu-ne cu admiraţie de reuşita eroilor noştri şi dorindu-ne un nou moment de curaj în istorie, pentru binele nostru şi al celor care vor veni în urma noastră. Faptele eroilor noştri sunt cele care ne permit să fim ceea ce suntem astăzi. Aducem un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care nu mai sunt azi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite“, a declarat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.

Veteranii de război, premiaţi de primarul Mariana Gâju

 Ca la orice zi cu încărcătură istorică, cei prezenţi au putut urmări defilarea gărzii de onoare a subunităţii de onor din cadrul UM 01375 Constanţa. La evenimente a participat şi Elena Frîncu, cetăţean de onoare al comunei, cea care a şi dat numele său celei mai mari săli de sport din localitate. Ca de fiecare dată, reprezentanţii administraţiei publice locale i-au premiat pe veteranii de război cu prilejul acestei zile, înmânându-le diplome de onoare şi câte un mic dar.
 
Aşa cum se obişnuieşte la această sărbătoare, cei prezenţi s-au prins în Hora Unirii, rememorând momentul istoric din anul 1859. După dansul tradiţional din stradă, evenimentele s-au mutat la Casa de Cultură, acolo unde s-a derulat un spectacol literar-artistic pregătit de preşcolarii Grădiniţelor „Florilor“ şi „Sf. Maria“ şi de elevii Liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, care au prezentat un montaj literar-artistic dedicat Unirii Principatelor Române. Evenimentul s-a încheiat pe ritmurile ansamblurilor Muguraşii Cumpenei şi Boboceii Cumpenei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii