Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța a încheiat proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC în contextul post pandemic

ro

19 Dec, 2022 08:42 1204 Marime text
Centru de practică UOC. Foto: Universitatea Ovidius ConstanțaUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC) a încheiat proiectul Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC), cod CNFIS-FDI-2022-0298.
         
Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Universității Ovidius din Constanța, activitățile sportive și de recreere integrate proiectului s-au desfăşurat în perioada aprilie - decembrie 2022 și au avut ca obiectiv general îmbunătățirea condiției fizice a studenților, prevenirea și reducerea sedentarismului accentuat de pandemia globală de COVID-19.
         

„Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC a acoperit o paletă largă de activități sportive adresate tuturor studenților UOC: curse de biciclete, role, skateboard, curse de caiac, vâslit, paddle board, natație, fotbal, volei, rugby tag, handbal, dans aerobic,  jocuri recreaționale – șah, table, go, tenis şi tenis de masă, badminton, trasee contracronometru și darts. Starea de sănătate a participanților a fost măsurată, monitorizată și evaluată cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală - „Tanita” -, achiziționat în cadrul proiectului ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de Facultatea de Educație Fizică și Sport în anul 2021, dar și al unor biciclete eliptice și aparate de vâslit. Chestionarele aplicate participanților la activități ne-au indicat interesul pentru practicarea sporturilor nautice în orele de educație fizică și sport; de aceea urmărim ca în anul 2023 să accesăm un nou proiect destinat studenților UOC, cu accent pe sporturile nautice”, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa, directorul proiectului.

     
Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC are o valoare totală de 210.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC finanțate în acest an de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii