Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul depozitului de deseuri de la Navodari ia amploare

ro

12 Mar, 2010 04:06 3548 Marime text
navodari_nicolae_matei_online.jpgPotrivit unui comunicat de presă remis ieri de Primăria Năvodari, în contextul scandalului reprezentat de construcţia unui depozit de deşeuri industriale în apropierea oraşului, primarul Nicolae Matei aduce la cunoştinţa năvodărenilor că reprezentantul legal al SC Ecological Center SA, Manuela Marinescu, a cerut, în 26 februarie, daune de un milion de euro plus plata unor amenzi, pentru că autorizaţia de construcţie nu a fost semnată de edil în timpul prevăzut de lege.

Nicolae Matei precizează în semnalul transmis în mass-media că intenţiile sale de stopare a amenajării gropii de gunoi a stârnit furia Manuelei Marinescu, reprezentantul legal al societăţii Ecological Center SA.

După ce primarul a refuzat să pună în aplicare decizia instanţei de judecată prin care i se cere să semneze în cel mai scurt timp autorizaţia, primarul a constatat că la sfârşitul lunii februarie, reprezentantul societăţii a depus, la sediul primăriei o cerere prin care se cer daune morale în valoare de un milion de euro şi plata unor amenzi (20% din salariul minim pe economie şi 1.000 lei pentru fiecare zi de întârziere a punerii în aplicare a hotărârii judecătoreşti de emitere a autorizaţiei de funcţionare).

În replică, Manuela Marinescu ne-a declarat că într-adevăr a depus cererea la primărie, exact la data la care a expirat termenul legal de semnare a autorizaţiei de construcţie a depozitului, pe 26 februarie şi în spiritul legii. „Interesul primarului este să scoată italienii de aici. Vrea să întoarcă năvodărenii împotriva noastră. Noi nu ne vom opri aici, vom merge cu demersul nostru până la preşedintele ţării, la Strasbourg dar şi la ambasada Italiei", a mai adăugat Marinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • est 03 Apr, 2010 01:08 nu se va construi nimic vor iesi toti oameni in strada ... si nu vor putea sa treaca peste oameni .. si la navodari daca se apuca de construit... ce fac ei ziua se va darma noaptea ... am ajuns de rasul lumii ii refuza bulgarii si noi ce facem ne facem de ras... de aceea fuge toata lumea de romania... bulgarii sunt mai destepti ca noi si cu un pas in fata noastra... am ajuns de ras ne`au luat toti fata... sa nu fim surprinsi in urmatorii ani daca si Republica Moldova fa fi mai bine ca noi:( noi nu putem fi uniti sa iesim in strada daca nu ne convine vreo lege... parlamentarii adormiti si care stau pe banii statului voteaza toate bramburelile si noi oameni de rnd le tragem dc? ca nu ne strangem ca bulgarii cate 5 mii in fata parlamentului... la ei cum sa reusit sa nu se aprobe legea cu ascultatul ma rog stocatul in baze de date ale convorbirilor telefonice .. au iesit in strada s`au facut auziti.. noi .. nimic:|
  • guess who 12 Mar, 2010 15:46 Manuelo, ... Italienii ne au luat la fugarit si tu vrei sa-i luma in brate? Sa-si faca groapa de gunoi in cizma lor si sa ne lase in pace ca oricum avem traiul greu...
  • LXL 12 Mar, 2010 10:08 O situatie similara s-a petrecut cu cativa ani in urma in Italia la Neapole/Neapoli/Naples (tot Italia, bata-i norocul – dar ala curat – de italieni) si tot pentru o groapa de gunoi care a generat discutii serioase chiar pe la institutii europene si euroatlantice; pana la urma vocea populara a avut castig de cauza. VOX POPULI, VOX DEI, afara cu toti derbedeii; este valabil si pentru tine si mme marinescu si pentru sleahta ei de venetici, chiar daca au bani. Daca au bani sa-i investeasca si sa se vada curat/corect pe ce si cum; nu aduc ei toate gunoaiele in Navodari. HEI! NAVODARENI CINSTITI, CE FACEM CU ASTIA. II LASAM SA NE OTRAVEASCA AERUL, MAREA, MANCAREA, SA NE IMBOLNAVEASCA COPIII? NUUUUUUUUU!.
  • Mai Jahne, esti un DobiBoc 12 Mar, 2010 09:45 Daca in ura matali-atata pricepi.Duceti-va in cele patru zari-pidilici dobiboci s.a.
  • FLS 12 Mar, 2010 09:44 Numai un nebun poate sa fie de acord cu amenajarea gropii pentru deseuri iar ceea ce face aceasta Manuela Marinescu e pura ambitie.
  • JAN 12 Mar, 2010 07:34 FOARTE BINE,MATEI SA PLATESCA