Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 27 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Valu lui Traian prezintă principalele neconformități constatate la ultimele controale ale Curții de Conturi

ro

15 Oct, 2020 08:05 1812 Marime text
  • Raportul complet va fi găsit pe site-ul instituției, după prima ședință de Consiliu Local.

În luna septembrie, cheltuielile și încasările Primăriei Valu lui Traian din perioada 2017-2019 au fost auditate de Curtea de Conturi a României, în cadrul controlului de fond periodic.

În sinteză, vă prezentăm mai jos principalele neconformități constatate și modul de ducere la îndeplinire a măsurilor impuse.

Raportul complet îl găsiți pe site-ul nostru după prima ședință de Consiliu Local.

1. Neepuizarea tuturor cailor de executare silita pentru rau-platnici.

2. Subventionarea a 50% din costul cheltuielilor cu salubrizarea din buget local. Din pacate, de anul viitor taxa de salubrizare va fi 140 lei/persoana/an, deoarece conform legii 181/2020, beneficiarii serviciului trebuie sa achite costul integral al acestuia. Aici atragem atentia si asupra luarilor in spatiu desi persoana respectiva nu locuieste la adresa! In momentul in care faceti buletin cuiva la adresa dvs, vi se mareste automat taxa de salubrizare cu 140 lei/an si nu o veti putea scadea decat dupa ce respectivul isi face buletin in alta parte.

3. Neimpozitarea din oficiu a locuintelor pentru care s-au emis autorizatii de constructie iar acestea au expirat. Conform codului fiscal, indiferent daca exista receptie pt un imobil sau nu, acesta trebuie impozitat in momentul in care a expirat autorizatia sau in care inspectorii din teren constata ca este finalizat. Pe viitor se va respecta aceasta procedura.

4. Efectuarea de investitii masive in infrastructura electrica si nerecuperarea acestor sume de la Enel Distributie. Vom incerca sa recuperam aceste sume in instanta, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Valu lui Traian.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii