Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Silviu Coșa a completat online formularul pentru recensământ. Cât timp a durat

ro

20 Mar, 2022 12:27 2167 Marime text
Prefectul Silviu Coșa Foto Facebook/ Silviu Coșa
Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a completat formularul online pentru recensământul populației și al locuințelor și se declară mulțumit de experiență.

Silviu Coșa a precizat  că totul a durat 15 minute și a amintit care este importanța acestui demers, într-o postare pe pagina sa de pe Facebook.



"Ultima dată când a fost făcut un recensământ în România, țin minte că un domn cu un maldăr de hârtii a venit la mine acasă și, împreună, am completat toate datele necesare. Nu că nu aș aprecia interacțiunea interumană, dar acum avem instrumentele digitale să contribuim la un proiect de țară, care va da o imagine concretă asupra societății.


Astăzi mi-am rupt doar 15 minute, din confortul biroului de acasă, unde am completat formularul online pentru recensământul populației și al locuințelor. Procesul este intuitiv, sistemul nu te lasă să greșești și funcționează extrem de rapid. O puteți face cu toții, seara, după o zi de muncă, ori în weekend, pentru că este facil, civilizat și în raport cu realitatea secolului XXI. 

Gândiți-vă doar că acest demers ne va ajuta pe toți, pentru că recensământul va sta la baza politicilor de stat privind infrastructura, sistemul de învățământ și protecția socială, printre multe altele", a scris Silviu Coșa pe Facebook.


Prima etapă a recensământului populației și locuințelor a început luni, 14 martie. 

Românii pot completa singuri, online, formularul oficial, timp de două luni. 

Este pentru prima dată când numărarea populației și a locuințelor va fi 100% informatizată. O altă noutate este că românii se pot autorecenza. Institutul Național de Statistică a pregătit o platformă, recensamantromania.ro, care poate fi accesată online.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii