Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Silviu Coșa, precizări de ultimă oră despre refugiații din Ucraina (VIDEO)

ro

10 Mar, 2022 12:52 1811 Marime text
Astăzi, 10 martie, ora 12:00, în sala "Remus Opreanu", are loc Colegiul Prefectural, având principal subiect etapele desfășurării recensământului populației și locuințelor.


La ședință participă, printre alții, prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa, subprefectul județului, Șenol Ali, directorul executiv al DJS Constanța, Monica Eliana Constantin, șeful Serviciului de Imigrări Constanța, Mircea Daniel Labeș și inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai.


Cu această ocazie, prefectul Silviu Coșa a făcut mențiuni despre refugiații din Ucraina. 

 


Este un cadru legal care a început să fie constituit în tot ceea ce privește refugiații din Ucraina. Se gestionează modul în care anumite aspecte ale existenței vecinilor noștri pe teritoriul național urmează să se întâmple. 

Spațiile în care ei sunt cazați și care pot fi obiectul al decontării de către instituțiile statului, se referă în primă fază la spațiile puse la dispoziție gratuit. 


Miercuri, 09 martie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în vederea votării hotărârii nr. 18, ce prevede actualizarea locațiilor temporare pentru cazarea în județul Constanța a refugiaților proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Potrivit sursei citate, până în acest moment, au fost identificate 22 de locații temporare de cazare, cu o capacitate totală de 700 de locuri.

Spațiile vor deveni opraționale pe măsură ce vor exista cereri prin intermediul Centrelor Județene de Conducere și Coordonare a Intervenției din județele de graniță.

Totodată, lista cu locațiile identificate va fi actualizată ori de câte ori va fi necesar, în funcție de situația operativă din județ.
 

Vor fi operaționalizate în câteva zile două platforme guvernamentale: Sprijin de urgență.ro și Un acoperiș.ro. , tot ce vor dori să ofere ajutor o pot facem în mod organziat. , a mai spus prefectul. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii