Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Praf de natura necunoscuta, stapan peste Constanta

ro

06 Mar, 2010 03:08 3090 Marime text
cap_6.jpgUn praf roşiatic a pus stăpânire noaptea trecută pe Constanţa. În dimineaţa zilei de ieri, autoturismele constănţenilor erau acoperite cu un strat gros de praf de culoare roşiatică.

praf_-_masini_prafuite.jpgVasile Petro, şeful Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa spune că, din primele cercetări, pare a fi vorba despre un nor de argilă. „Este o mică ciudăţenie şi este vorba despre un fenomen de amploare care a putut fi observat nu numai în Constanţa, dar şi în localităţile din apropiere. Este un praf, dar nu am putut stabili deocamdată cu exactitate provenienţa lui. Chiar nu găsim o explicaţie", a declarat Petro. Şeful GNM a mai spus că, împreună cu cei de la Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral, au lucrat pentru a descoperi provenienţa prafului suspect din oraş. „Nu am mai întâlnit aşa ceva, la o asemenea scară", a mai precizat Vasile Petro. Fenomene ciudate nu se petrec doar în Constanţa, ci şi în regiunea Amur din estul extrem al Rusiei, unde a nins cu zăpadă galbenă. Potrivit meteorologilor, vântul puternic din Mongolia a amestecat norii cu praf şi nisip, care au trecut peste nordul Chinei, iar apoi au adus în Rusia zăpada de culoare galbenă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • badragan iulian 07 Mar, 2010 18:29 ia vedeti voi ce culoare are praful de la fertilchim navodari ..si apoi mai vorbim
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 07 Mar, 2010 10:13 CENTRALA ATOMO-ELECTRICA de la CERNAVODA este O BOMBA ramasa din epoca CEAUSISTA. De ce nu este INCHISA ca toate fabricile construite in epoca CEAUSISTA ??? Trebuie cautate alte surse de producerea energiei electrice (HIDROCENTRALE ELECTRICE) ,nu cea RADIOACTIVA.
  • Alarma sau nu? 06 Mar, 2010 23:54 Praful rosu, spun pareri din Cernavoda, se pare ca este un reziduu partial radioactiv scapat sub forma de nor in noaptea de dinainte de defectarea Reactorului 2, prin cosul de evacuare, ale carui filtre nu mai functioneaza de mult. Tot atunci se pare ca s-au scapat si 5 tone de apa grea in Dunare, folosita la racirea uraniului. A verificat cineva radioactivitatea prafului?
  • matilda 06 Mar, 2010 19:03 sunt doar prafuri in ochi.poluoarea e pe noi.schimbati primarul
  • un cetatean 06 Mar, 2010 13:04 Astia de la mediu stiu cat stim si noi.Dar daca te duci la ei sa ceri o aprobare fac pe desteptii si te plimba si te amagesc.Cine protejeaza mediul??
  • sena 06 Mar, 2010 12:26 In anul 1954, in luna martie ningea si la Bucuresti zapada era portocalie - nu s-a gasit nicio explicatie atunci.
  • ana-maria popescu 06 Mar, 2010 09:25 da,este posibil sa fie din un desert apropiat de undeva!
  • Zalmoxis 06 Mar, 2010 08:00 Stati linistiti. In curind o sa vedeti ca VINTU v-a aduce bani disparuti din 89 incoa. Vorba aceea DE LA LUME ADUNATE LA LUME DATE. Sau poate nu o fi asa. Poate vor fi DOLARI disparuti din visteria Americi (cazu MADOF).