Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pleacă sau rămâne? Prefectul Constanţei, Bogdan Huţucă, mai are trei săptămâni de mandat

ro

19 Oct, 2012 01:00 3004 Marime text
Hutuca-BogdanHutuca1.jpgMandatul prefectului judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă, se apropie de final. Aproximativ trei săptămâni mai are, din acest mandat, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa. Rămâne sau pleacă Bogdan Huţucă din Prefectura Constanţa? Vor avansa liberalii constănţeni un nume care să-i preia funcţia sau vom asista la o prelungire de mandat? Amintim că numirea lui Huţucă în fotoliul de prefect are caracter temporar.

Lui Bogdan Huţucă îi expiră mandatul de prefect al judeţului Constanţa pe 8 noiembrie. Atunci se împlinesc şase luni de când acesta a fost numit, prin Hotărârea de Guvern 411 din 8 mai, în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa. Numirea sa are caracter temporar şi a fost făcută prin detaşare, căci înainte de a conduce Prefectura Constanţa, Bogdan Huţucă era directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa. Aşa cum a declarat în câteva rânduri, DGFP este instituţia la şefia căreia Huţucă ar vrea să se întoarcă.

Este însă posibilă o prelungire a detaşării lui Bogdan Huţucă, astfel încât acesta să conducă Instituţia Prefectului şi în timpul derulării alegerilor parlamentare din 9 decembrie? Mai ales dacă avem în vedere că tot el a fost la „cârma" Prefecturii şi la alegerile locale din iunie? Ei bine, da, este posibil. Atâta doar că pentru ca detaşarea să fie prelungită este nevoie de acordul înaltului funcţionar public, or, aşa cum declara relativ recent, Huţucă nu ar fi, în principiu, de acord. Menţionăm că am încercat, ieri, să aflăm punctul său de vedere cu privire la finalul de mandat şi la viitorul său profesional. Prefectul judeţului Constanţa nu a răspuns apelurilor noastre, dar în eventualitatea în care ne va transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii