Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii domiciliare în județele Bistrița-Năsăud și Cluj. Trafic de droguri de risc

ro

03 Oct, 2019 22:05 1646 Marime text

În urma a patru percheziții domiciliare ale polițiștilor de la combaterea criminalității organizate din Bistrița-Năsăud, au fost descoperite și ridicate aproximativ 130 de kg. de cannabis, sub diverse forme.

Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile vor fi prezentate instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, 2 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au acționat într-un dosar penal de trafic de droguri de risc.

Astfel, au fost efectuate patru percheziții domiciliare, în trei localități din județele Bistrița-Năsăud și Cluj și au fost puse în executare 4 mandate de aducere, pentru persoane bănuite de comiterea faptelor.

 Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2019, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 58 de ani, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, ar fi cultivat cannabis, pe care ulterior l-ar fi comercializat.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 181 de plante de cannabis în diferite stadii de creștere constituite în cinci culturi outdoor, reprezentând aproximativ 84 de kg. de masă verde. Totodată, au fost ridicate aproximativ 40 de kg. de masă vegetală semiuscată, 1,15 kg. de masă vegetală uscată și aproximativ 5 kg. de macerat de cannabis.

 De asemenea, polițiștii au descoperit un laborator indoor pentru creșterea plantelor de cannabis, o instalație artizanală pentru distilarea maceratului de cannabis și obținerea uleiului de cannabis și un uscător pentru plante.

 Totodată, polițiștii au ridicat cutii de fertilizatori, o răsadniță, un aparat de vidat și lipit, folii de vidat și lipit, obiecte purtătoare de urme de substanță vegetală (grindere, foarfece, cântare electronice, cutii din plastic, recipiente din plastic și inox), telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie și 15.000 de lei.

 După audieri, cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorul de caz, urmând a fi prezentați, în cursul acestei zile, Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

 Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și polițiștilor din Dej.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii