Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții ale polițiștilor Capitalei într-un dosar de furt calificat. Cum au acționat suspecții

ro

28 Aug, 2023 15:14 905 Marime text
Poliția. Foto cu rol ilustrativ: Facebook/DGPMB
  • La data de 28 august 2023, poliţiştii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de 193.000 de euro.
 
La data de 28 august 2023, poliţiştii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de 193.000 de euro, transmite un comunicat din partea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
 
Din cercetările efectuate, cu sprijinul colegilor serviciilor de investigații criminale - Sectoarele 1 și 4, s-a stabilit că, în perioada 9 iunie 2023 - 31 iulie 2023, la intervale diferite de timp, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 44 și 52 de ani, prin intermediul unor dispozitive electronice, de captare a semnalului emis de telecomenzile aferente sistemelor de închidere centralizată, ar fi dezasigurat portierele a trei autoturisme, din interiorul cărora ar fi sustras diverse sume, cauzând un prejudiciu total de 193.000 de euro (dintr-o mașină fiind sustrași 180.000 de euro).
 
Astfel, din probatoriul administrat a reieșit faptul că, la data de 9 iunie 2023, în jurul orei 14.30, bărbatul de 52 de ani, ajutat de bărbatul de 44 de ani, care ar fi asigurat locul, ar fi pătruns, dezasigurând portierele prin intermediul unor dispozitive electronice, în interiorul unui autoturism, parcat la o adresă din Sectorul 1, iar din interior ar fi sustras 10.000 de lei, precum și 5.000 de euro și 500 de dolari. În acest interval, cel de-al treilea bănuit ar fi așteptat în apropiere, în interiorul unui autoturism, apoi le-ar fi facilitat celor doi deplasarea cu mașina.
 
Totodată, la data de 12 iulie 2023, în jurul orei 10.00, prin aceeași metodă, bărbatul de 52 de ani, cu sprijinul bănuitului de 44 de ani, care ar fi asigurat locul faptei, ar fi pătruns în interiorul unei alte mașini, parcată în Sectorul 4, iar din torpedou ar fi sustras 32.000 de lei. Ulterior, cel de-al treilea, care ar fi asigurat și el locul, le-ar fi facilitat deplasarea cu mașina.
 
În ultima zi a lunii iulie, în jurul orei 14.30, în timp ce bărbatul de 44 de ani asigura locul, pentru a nu fi surprinși, cel de 52 de ani ar fi pătruns, tot prin metoda precizată, în interiorul unui autoturism, parcat la o adresă din Sectorul 2, iar din torpedou ar fi sustras un plic ce conținea aproximativ 180.000 de euro. Și de această dată, bărbatul de 47 de ani, care ar fi asigurat locul, le-ar fi facilitat deplasarea cu mașina, imediat după săvârșirea faptei.
 
În toate situațiile, cei trei bănuiți ar fi purtat măști medicinale pentru a nu fi recunoscuți.
 
În vederea completării materialului probator, la data de 28 august 2023, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, precum și sume de bani.
 
De asemenea, au fost depistați doi dintre bănuiți. Cu privire la bărbatul de 44 de ani sunt efectuate activități specifice, pentru depistarea acestuia.
 
Cei doi bărbați au fost conduși la audieri, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
 
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de furt calificat.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului  pentru Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
 

„Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
IPJ Botoșani: Tânăr amendat de polițiști după ce a abandonat la o ghenă de gunoi doi pui de câine
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii