Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni și intervenții ale Polițiștilor Capitalei. Ce au constatat aceștia

ro

16 Oct, 2023 15:00 704 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În ultimele 48 de ore, polițiștii au intervenit la aproximativ 1.000 de evenimente, iar în urma activităților desfășurate au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale.
 
În ultimele 48 de ore, polițiștii au intervenit la aproximativ 1.000 de evenimente, iar în urma activităților desfășurate au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale, transmite un comunicat din partea Poliției Capitalei.
 
Au fost organizate 16 acțiuni și s-a intervenit la 985 de evenimente, dintre care 785 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
 
Totodată, au fost semnalate 150 de posibile infracțiuni și au fost dispuse măsuri preventive în cazul a 12 persoane.
 
De asemenea, au fost depistate 6 persoane urmărite național sau internațional.
 
În acest context, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 629 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 340.010 lei.
 
Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 12 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 72 de permise de conducere și au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare.
 
Exemple relevante:
 
Acțiuni în sistem integrat în sectorul 6 al Capitalei:
 
La data de 13 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice -  Sector 6, cu sprijinul polițiștilor Secției 25 și în colaborare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru siguranța Alimentelor București, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență - Ilfov, au acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, precum și pentru protejarea populației împotriva activităţilor comerciale ilicite.
 
În acest context, cu sprijinul reprezentanților instituțiilor abilitate, polițiștii au efectuat verificări la șase unități de alimentație publică, cu punct de lucru în Sectorul 6, unde existau semnalări privind posibile încălcări ale legislației în vigoare.
 
Astfel, în urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 99.000 de lei, dintre care o sancțiune privind obligațiile operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, două privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor,  două privind apărarea împotriva incendiilor, două privind aprobarea normelor generale de apărare împotriva incendiilor, trei privind protecția consumatorilor, o sancțiune privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, din cele 13 sancțiuni, două au fost aplicate pentru încadrarea în muncă a doi angajați fără a fi întocmite formalitățile legale în vigoare, valoarea acestora fiind de 40.000 de lei.
 
În urma acestor acțiuni, a fost suspendată temporar activitatea unei societăți comerciale.
 
Totodată, au fost ridicate documentele de evidență contabilă, urmând să fie  efectuate verificări cu privire la înregistrarea în contabilitate a tuturor sumelor provenite din vânzări.
 
Structurile Ministerului de Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune. Acțiunile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare.
 
Prins în flagrant de Polițiștii Capitalei, imediat după ce ar fi săvârșit un furt:
 
La data de 15 octombrie 2023, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada de Poliție pentru Transportul Public au prins în flagrant și, ulterior, au reținut un bărbat, în vârstă de 51 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.
 
La data menționată, polițiștii Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public,  acționând pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, genți și poșete, în stațiile și mijloacele de transport în comun, au observat un bărbat, al cărui comportament afișat, le-a atras atenția.
 
Astfel, în jurul orei 12.30, bărbatul a fost prins în flagrant, imediat după ce, profitând de neatenția persoanei vătămate, i-a sustras din buzunarul pantalonilor o sumă de bani, în timp ce se aflau într-un autobuz,  pe un traseu din Sectorul 6.
 
Bănuitul, cunoscut cu preocupări de natură infracțională, a fost imobilizat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.
 
De asemenea, prejudiciul creat prin săvârșirea faptei a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
 
Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub  supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Reținut de Polițiștii Capitalei pentru lovire sau alte violențe:
 
La data de 15 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 Poliție au prins în flagrant și, ulterior, au reținut un tânăr, în vârstă de 23 de ani, față de care sunt  efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
La data menționată, în jurul orei 3.00, Secția 1 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către reprezentantul unui club din Sectorul 1, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un agent de securitate ar fi fost agresat fizic de către un client.
 
Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au depistat, imediat după comiterea faptei, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii.
 
Bănuitul a fost imobilizat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 

„Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Județul Tulcea: Un bărbat a accidentat un pieton în localitatea Măcin. Ce spun polițiștii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii