Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă la București! Contrabandă în zona unui spital din Capitală

ro

18 Jul, 2023 13:19 1089 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Într-un magazin de lângă un spital din municipiul București se comercializează țigări de contrabandă.
  • Au fost puse în executare cinci mandate de percheziție la domiciliu.
 
Conform unui comunicat de presă din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la data de 18 iulie 2023, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni în sfera contrabandei cu țigări.
 
Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, la un magazin din proximitatea unui spital, din Sectorul 6, s-ar comercializa țigări de contrabandă.
 
Probatoriul administrat a relevat faptul că administratorul societății comerciale, împreună cu apropiați ai acestuia, s-ar ocupa cu vânzarea de țigarete provenite din contrabandă.
 
În cadrul dosarului instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, în urma efectuării perchezițiilor, au fost găsite și ridicate 3.200 de țigarete, o cantitate de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, precum și mai multe sume, în lei și valută, a căror proveniență nu a putut fi justificată.
 
Cu privire la cantitatea de substanțe posibil a avea efect psihoactiv, a fost sesizată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, în vederea continuării cercetărilor.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, a mai punctat sursa citată.

Citește și:

Un lanț de aur în valoare de peste 10.000 de lei a fost furat de infractori din București

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii