Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă înmormântare în urma incendiului de la ATI Covid Constanța. Comuna Mircea Vodă, în doliu!

ro

05 Oct, 2021 00:00 2060 Marime text
  • Iliana Satcâu, una dintre pacientele care și-au pierdut viața în urma incendiului izbucnit pe 1 octombrie la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, va fi condusă azi pe ultimul drum.
  • Înmormântarea va avea loc în comuna Mircea Vodă, din Constanța.
 
Zi grea pentru locuitorii comunei Mircea Vodă, din Constanța!
 
Astăzi, 5 octombrie 2021, o vor conduce pe ultimul drum pe Iliana Satcâu, una dintre pacientele care și-au pierdut viața în urma incendiului izbucnit pe 1 octombrie la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
 
Slujba de înmormântare va avea loc astăzi, de la ora 12.00.
 
La ceremonie vor participa familia, prietenii, cunoștințele, dar și toți cei pe care o astfel de tragedie nu îi lasă indiferenți.
 
Amintim, incendiul a izbucnit în dimineața de 1 octombrie 2021, fiind anunțat aproape de ora 10.00.
 
Flăcările au cuprins Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, spital suport Covid încă de la debutul pandemiei.
 
Numărul morților, raportat greșit
 
Șapte din cei zece pacienți care erau internați la Terapie Intensivă Covid au murit din cauza incendiului. Inițial, numărul persoanelor decedate se raportase, din greșeală, ca fiind nouă.
 
Cu toate acestea, șapte femei au pierit din cauza flăcărilor și a fumului, mame, soții, prietene, bunici care erau așteptate acasă de către toți cei dragi. Diagnosticate cu Covid-19, acestea ar fi putut supraviețui sau nu virusului devastator, însă singura certitudine pe care famliile acestora o au acum este că nu vor ști niciodată.
 
Ancheta procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța este în plină desfășurare.
 
Aceasta este cea de-a treia tragedie produsă în ultima perioadă într-un spital Covid din țară, iar cei care sunt găsiți responsabili de producerea acesteia trebuie să dea socoteală pentru ce s-a întâmplat nu numai în fața legii, ci și în fața familiilor persoanelor nevinovate care au murit.
 
Alături de Iliana Satcâu, din cauza incendiului au mai pierit Georgeta Alupoaie (decedată la Spitalul Militar), Maria Cristescu (decedată la Spitalul Județean), Paraschiva Datcu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Negisar Bevlit (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Angela Paladi (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase) și Maria Stoica (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Amintiri din incendiul de la Terapie Intensivă Covid
„Au luat lumea din saloane și le-au zis «Fugiți! Fugiți!»“ (video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii