Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Vă simțiți în siguranță în spitalele din România?

ro

04 Oct, 2021 00:00 1812 Marime text

 
 
  • În mai puțin de un an, mai multe incendii au avut loc în spitalele care tratează pacienții cu COVID, în vârfurile valurilor epidemice 
1 octombrie negru la Constanța. Șapte femei și-au pierdut viața, fie arse, fie asfixiate, în clinica de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, după ce un incendiu s-a manifestat la parterul clădirii, unde se aflau secția menționată și încă o secție de boli infecțioase.
 
În ultimii zece ani, mai mult de zece astfel de incidente au afectat sistemul medical din România. Printre ele, incendiul de la Maternitatea Giulești, unde au murit cinci nou-născuți, dar și incendiul de la ATI Piatra Neamț, unde zece pacienți au murit iar medicul de gardă, care a încercat să salveze pacienții, a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe 80% din corp. Anul acesta, la Spitalul Matei Balș din București, 24 de persoane au căzut victime unui alt incendiu.
 
În concluzie, în mai puțin de un an, mai multe incendii au avut loc în spitalele care tratează pacienții cu COVID, în vârfurile valurilor epidemice, când secțiile unităților medicale sunt pline. 
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 

 
Citește și: „Nu era nimic în neregulă”, dar era Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șapte decese, un dosar penal și un manager demis
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii