Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coincidență stranie! O nouă alarmă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, chiar în ziua în care se aștepta verdictul în proces (VIDEO)

ro

10 Feb, 2023 00:00 1516 Marime text
  • Spitalul a fost cuprins de un puternic incendiu în dimineața zilei de 1 octombrie 2021, fostul manifestându-se la Secția Terapie Intensivă a unității medicale, unde erau internați 10 pacienți COVID-19.
  • Ieri, 9 februarie 2023, judecătorii Tribunalului Constanța erau așteptați să pronunțe verdictul în procesul deschis de dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, după demiterea din funcție.
  • Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au anunțat că apelul prin 112 a fost primit la ora 03:32 de la doctorul de gardă, prin care se semnala faptul că au fost efectuate verificări pe amplasament fară a se identifica motivul declanșării alarmei de incendiu.
Ieri, 9 februarie 2023, judecătorii Tribunalului Constanța erau așteptați să pronunțe verdictul în procesul deschis de dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, după demiterea din funcție.
 
Ca o coincidență mai degrabă stranie, chiar în dimineața zilei în care se aștepta verdictul instanței, alarma a sunat din nou la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța!
 
Amintim, spitalul a fost cuprins de un puternic incendiu în dimineața zilei de 1 octombrie 2021, fostul manifestându-se la Secția Terapie Intensivă a unității medicale, unde erau internați 10 pacienți COVID-19.
 
În urma incendiului, mai multe persoane și-au pierdut viața, iar primarul Constanței a semnat dispoziția privind încetarea contractului de management al dr. Stela Halichidis.
 
La scurtă vreme, dr. Halichidis a atacat dispoziția la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, iar acum se așteaptă verdictul instanței.
 
În proces au fost audiați martori, iar instanța a cerut să vadă mai multe documente privind investițiile în spital.
 
În paralel cu procesul de la Secția de Contencios administrativ și fiscal, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă ancheta penală menită să stabilească împrejurările în care s-a produs incendiul și persoanele care se fac responsabile de producerea acestuia.
 
Foarte interesant, chiar în dimineața zilei în care instanța urma să pronunțe verdictul în procesul deschis de dr. Stela Halichidis, alarma de incendiu s-a declanșat din nou la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
 
Apelul primit de la doctorul de gardă
 
Astfel, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au anunțat că apelul prin 112 a fost primit la ora 03:32 de la doctorul de gardă, prin care se semnala faptul că au fost efectuate verificări pe amplasament fară a se identifica motivul declanșării alarmei de incendiu.
 
„La fata locului intervin 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autoscara și 1 SMURD B din cadrul Detașamentului «Fripis Marius Daniel» pentru verificări suplimentare. Până la acest moment nu au fost identificate surse de foc“ - au mai spus reprezentanții ISU Dobrogea.
 
În urma recunoașterii efectuate la fața locului, nu au fost identificate probleme.
 
 „Sistemul de detecție și alarmare la incendiu a fost declanșat de un senzor din zona salonului de tratament pacienți situat la etajul 2. La momentul declanșării alarmei, în salon nu se aflau pacienți, sau personal medical. După repornirea sistemului de detecție și alarmare la incendiu, alarma nu s-a mai declanșat. Până la sosirea echipajelor de intervenție, cât și după sosirea acestora, nu au fost persoane evacuate sau autoevacuate“ – au explicat salvatorii.
 
La instanță, verdictul în proces a fost amânat, judecătorii stabilind data de 16 februarie pentru pronunțarea soluției.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 

Citește și
Înlăturată după incendiul care a distrus Terapia Intensivă
S-a stabilit data la care Stela Halichidis s-ar putea întoarce în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii