Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:00 27 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece morți după incendiul de la Terapie Intensivă! Se pregătește audierea membrilor din CA-ul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

11 Jan, 2022 00:00 1439 Marime text
 
  • Șapte persoane și-au pierdut viața în urma acestei tragedii, iar alte trei persoane au murit în zilele următoare.
  • Dosarul este instrumentat de Zafer Sadîc, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
  • Au trecut deja patru luni de la producerea tragediei.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă cercetările specifice în dosarul penal deschis în urma incendiului care a distrus Secția de Terapie Intensivă din Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanța.
 
Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 01 octombrie 2021.
 
În spital se aflau 113 persoane, iar la Terapie Intensivă erau zece pacienți.
 
Șapte persoane și-au pierdut viața în urma acestei tragedii, iar celelalte trei persoane ce erau internate în Secția de Terapie Intensivă au murit în zilele următoare
 
În dosarul penal, procurorii face cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere calificată din culpă.
 
La acest moment se desfășoară o expertiză complexă, procedură desfășurată de Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani alături de Instititul Național de Expertize Criminalistice (INEC) Iași.
 
Această expertiză trebuie să stabilească, în principiu, cauzele și condițiile în care s-a produs incendiul principal și eventualele nereguli constatate în documentația și pregătirea împotriva incediilor.
 

Abia după finalizarea acestei expertize, procurorii vor putea formula eventuale acuzații la adresa unor persoane.
 
Trebuie spus că atfel de expertize complexze durează mai bine de șase luni.
 
În ceea ce privește procedura de audiere, anchetatorii au reușit audierea cadrelor medicale implicate și că se pregătește audierea persoanelor care fac parte din Consiliul de Administrație al spitalului
 
Componența Consiliului de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța
 
De precizat este că din februarie 2021, Adriana Câmpeanu a fost numită președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.
 
Membrii CA-ului sunt următorii: Adriana Neculache, reprezentant al CLM, Elena Mocanu, reprezentant al DSP Constanța, Anca Mihaela Rădulescu, reprezentant al primarului, Loredana Hanzu-Pazare, reprezantant al Facultății de Medicină Constanța, Alina Mihaela Stăniguț, reprezentant al Facultății de Medicină Constanța,  Elena Dumea, reprezentant al Colegiului Medicilor Constanța, Liviu Merdinian, membru supleant, Luiza Anca Căruceru, reprezntant supleant al DSP Constanța în CA și Florentina Lascu, invitat în CA.
 
Fostul manager al spitalului l-a dat în judecată pe primar
 
Amintim că fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța și a solicitat anularea Dispoziției nr. 5199/04.10.2021. Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, Dispoziția nr. 5199/04.10.2021 face referire la „încetarea Contractului de management nr. 94762/08.06.2018 al doamnei Halichidis Stela, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța“.
 
Primul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 18 februarie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Structura de conducere a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Cum sunt numiți administratorii și managerul instituției
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii