Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu la Terapie Intensivă Covid Constanța Procurorul criminalist Sadîc Zafer - „Multe mijloace de probă sunt distruse!“

ro

03 Oct, 2021 14:40 2364 Marime text


Multe dintre problele care ar putea conduce la conturarea unor ipoteze în legătură cu producerea incendiului din data de 1 octombrie 2021, de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, au fost distruse, anunță procurorii criminaliști care investighează cazul.

De asemenea, magistrații au precizat că Secția de Terapie Intesnsivă era supra-aglomerată și că există posibilitatea ca instalația electrică să fi fost suprasolicitată, însă, la acest moment, nu există date concrete în acest sens, așa încât cineva să poată fi acuzat de ceva.

Procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a explicat că, la aceste momente, desfășurarea anchetei de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța este în plină desfășurare:


„Astăzi este, practic, a treia zi de anchetă, desfășurăm cercetarea la fața locului, căutăm indicii. Vrem să vedem care a fost cauza producerii incendiului, care a fost traseul de propagare, care a fost traseul victimelor, cum au fost salvate, care au fost condițiile care au favorizat apariția incendiului și propagarea acesteuia. (...) Este vorba despre o anchetă în urma producerii unui incendiu. Întotdeauna, o astfel de anchetă este migăloasă. Multe mijloace de probă sunt distruse, trebuie să lucrăm cu multă migală, să îndepărtăm toată cenușa, toată funinginea depusă. (...) Trebuie să ținem seama de faptul că este vorba despre o Secție Covid, trebuie să respectăm toate măsurile de prevenție (...) Am reușit deocamdată sp scanăm cumva întreaga scenă a producerii incendiului, ne-am dat seama de unde trebuie să prelevăm problele care ne interesează. (...) Deocamdată nu putem să spunem dacă a fost vorba despre o greșeală mare, dacă a fost vorba despre un accident. (...) Secția ATI, din cauza Coronavirusului, era foarte aglomerată, era supra-alogmerată (...), există această posibilitate ca sistemul electric să fi fost supraîncărcat, dar nu putem afirma așa ceva la acest moment, nu putem acuza pe nimeni acum.“



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii