Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Incendiul de la ATI Covid Constanța, tragedia pe care nu avem voie să o uităm!

ro

05 Oct, 2021 13:59 1909 Marime text

 
  • Șapte femei, toate internate la Terapie Intensivă, și-au pierdut viața din cauza flăcărilor. Familiile acestora nu vor mai afla niciodată dacă acestea ar fi supraviețuit ori nu virusului.
  • „Dacă ar fi murit din cauza virusului, din cauza bătrâneții sau din alte cauze naturale, ne-am fi resemnat, cu timpul. Dar să moară așa, în incendiu, sufocate ori arse?..Nu există consolare!“, spun, pe bună dreptate, familiile celor șapte paciente care au fost pierdute morții în flăcările necruțătoare.
  • Sergiu Datcu, fiul Paraschivei Datcu, una dintre persoanele ce au murit în incendiu, a fost de acord să vină miercuri, 6 octombrie 2021, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, pentru a vorbi despre tragedia produsă și urmările sale.
 
Un incendiu teribil a cuprins Secția de Terapie Intensivă Covid din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, spital suport Covid, în ziua de 1 octombrie 2021.
 
Șapte femei, toate internate la Terapie Intensivă, și-au pierdut viața din cauza flăcărilor. Familiile acestora nu vor mai afla niciodată dacă acestea ar fi supraviețuit ori nu virusului.
 
Aceste șapte persoane erau mame, soții, surori și erau toate așteptate acasă de toți cei dragi.
 
„Dacă ar fi murit din cauza virusului, din cauza bătrâneții sau din alte cauze naturale, ne-am fi resemnat, cu timpul. Dar să moară așa, în incendiu, sufocate ori arse?..Nu există consolare!“, spun, pe bună dreptate, familiile celor șapte paciente care au fost pierdute morții în flăcările necruțătoare.
 
Incendiul ce a cuprins Secția de Terapie Intensivă a spitalului suport Covid din Constanța nu este nici pe departe, singurul de acest gen, produs în ultimele luni. Este a treia oară când un spital Covid din țară este cuprins de flăcări.
 
Sergiu Datcu, fiul Paraschivei Datcu, una dintre persoanele ce au murit în incendiu, a fost de acord să vină miercuri, 6 octombrie 2021, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, pentru a vorbi despre tragedia produsă și urmările sale.
 
De asemenea, vom vorbi pe parcursul emisiunii și despre stadiul în care se află acum spitalul, despre utilitatea sa viitoare și despre mersul anchetei penale deschise în urma tragediei.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii