Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării a semnat contracte cu finanţare din PNRR pentru eficientizare energetică şi locuinţe nZEB plus. Vizate și localități constănțene (DOCUMENT)

ro

28 Feb, 2023 09:44 843 Marime text
foto: Ministerul Dezvoltării
Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 162 de noi contracte de finanțare, depuse prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 146 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării, au o valoare totală de 556.499.633,43 lei și vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ, elaborarea și actualizarea în format GIS a documentațiilor de planificare urbană și amenajarea teritoriului, precum și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin realizarea unor piste pentru biciclete (și alte vehicule ușoare) și achiziționarea unor sisteme de transport inteligente, a unor sisteme de siguranță și supraveghere video, a unor sisteme inteligente de management urban/local și a unor puncte de reîncărcare vehicule electrice.

Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 6.417 de contracte de finanțare.

Situația la nivelul județului Constanța

La nivelul județului Constanța este vizată comuna Ion Corvin cu proiectul Reabilitarea moderată a clădirii publice Camin Cultural Viile pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul comunei Ion Corvin, cu o valoare de 895.931,40 lei.

Este vizată și comuna Limanu cu proiectul Sistem de monitorizare și supraveghere video a spațiului în comuna Limanu, jud. Constanța, cu o valoare de 1.065.461,95 lei. 

Pe Lista contractelor de finanțare semnate pentru C10 – Fondul Local figurează și municipiul Mangalia cu proiectul CONSTRUIREA DE LOCUINȚE nZEB PLUS PENTRU TINERI ÎN MUNICIPIUL MANGALIA, JUDEȚUL CONSTANȚA – lot 4, cu o valoare de 4.336.209,52 lei. 

Localitatea Negru Vodă din județul Constanța se află și ea pe listă cu proiectul CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE IMOBIL CAMIN CULTURAL – CINEMATOGRAF ORAS NEGRU VODĂ,  cu o valoare de 1.076.496,04 lei. 


Lista contractelor de finanțare semnate pentru C10 – Fondul Local o puteți consulta în secțiunea Documente a materialului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii