Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de români mor din cauza anumitor probleme cauzate de aerul poluat Primăria Constanţa vrea să elaboreze un studiu privind calitatea aerului

ro

01 Sep, 2018 00:00 1355 Marime text
Primăria Municipiului Constanţa consultă piaţa în vederea determinării valorii estimate a achiziţiei serviciului de „Elaborarea Studiului de calitate a aerului şi a Planului de calitate a aerului pentru Municipiul Constanţa”. Planul de calitate a aerului va fi elaborat  în conformitate cu prevederile H.G. 257/27.04.2015 privind aprobarea Metodologiei de elaborare a planurilor de calitate a aerului, a planurilor de menţinere a calităţii aerului - se arată în anunţul municipalităţii.
 
Preţul serviciului de „Elaborarea Studiului de calitate a aerului şi a Planului de calitate a aerului pentru Municipiul Constanţa” va fi exprimat în lei, cu TVA evidenţiat distinct, în vederea determinării valorii estimate a achiziţiei. Data-limită pentru transmiterea propunerilor este 4.09.2018. Data-limită de consultare este 6.09.2018. Orice persoanǎ interesatǎ are posibilitatea de a transmite oferte  de preţ în vederea determinării valorii estimate la adresa de email: proiecte@primaria-constanta.ro.
 
Vă reamintim că, în luna aprilie, Agenţia Europeană a Mediului informa că, anual, 28.000 de români mor din cauza anumitor probleme cauzate de aerul poluat cum ar fi bronşitele, astmul sau bolile cardiovasculare, iar aproximativ un milion de români suferă de afecţiuni respiratorii.  

Bucureştiul este una dintre cele mai poluate capitale din Europa, iar în Iaşi, Constanţa şi Braşov nivelul particulelor care provin de la emisiile poluante generate de industrie şi trafic depăşeşte, zilnic, nivelul maxim acceptat de legislaţie.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii