Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:36 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Palazu - Boreal solicită un nou sens giratoriu. Iată ce spune directorul Confort Urban SRL!

ro

05 May, 2017 00:00 1739 Marime text
Un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa ne-a semnalat faptul că în zona Palazu - Boreal traficul rutier este aglomerat, impunându-se înfiinţarea unui nou sens giratoriu.
 
Potrivit directorului general al SC Confort Urban SRL, Constantin Florian Andrei, în acest moment, în administrarea societăţii sunt 39 de sensuri giratorii. „Nu avem niciun plan de amenajare a unui nou sens giratoriu în acea zonă. De altfel, nici nu avem solicitări în acest sens. Mai mult, planul de studiu de trafic nu prevede un nou sens giratoriu“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Constantin Florian Andrei.
 
Tot el a precizat că societatea Confort Urban SRL are în administrare un total de 39 de sensuri giratorii. Şapte dintre acestea se află în Mamaia, iar 32 în municipiul Constanţa. Desigur, la acestea se adaugă şi sensurile giratorii investiţii private prin care se face intrarea în anumite cartiere rezidenţiale şi centre comerciale.
 
„Deocamdată, societatea Confort Urban SRL nu ia în calcul înfiinţarea altor sensuri giratorii. Poate anul viitor“, a mai spus Constantin Florian Andrei. Reamintim că pachetul de măsuri pentru fluidizarea traficului din Constanţa a prevăzut şi amenajarea, de-a lungul anilor, a unor sensuri giratorii în principalele puncte de aglomerare rutieră din oraş. Astfel, cu girul Primăriei Constanţa, în staţiunea Mamaia şi în municipiu au fost create zeci de sensuri giratorii. Amenajarea acestora se face în urma unor studii de trafic comandate de municipalitate. Regula de bază privind modul de circulaţie în sensul giratoriu este simplă: vehiculul care urmează să pătrundă în sensul giratoriu este obligat să acorde prioritate de trecere celui care circulă în interiorul acestuia. Practic, se elimină intervalele de timp în care, pe o anumită direcţie sau sens de deplasare, este culoarea verde a semaforului, dar nu sunt autovehicule, iar pe cealaltă direcţie autovehiculele sunt în aşteptare. Astfel, cu ajutorul sensurilor giratorii se decongestionează majoritatea intersecţiilor în care apăreau blocaje în trafic.
 
Citeşte şi: 
 
Constanţa, oraşul sensurilor giratorii. Ştiţi câte sunt? (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii