Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:47 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, oraşul sensurilor giratorii. Ştiţi câte sunt? (galerie foto)

ro

22 Mar, 2017 00:00 2679 Marime text
Pachetul de măsuri pentru fluidizarea traficului din Constanţa a prevăzut şi amenajarea, de-a lungul anilor, a unor sensuri giratorii în principalele puncte de aglomerare rutieră din oraş. Astfel, cu girul Primăriei Constanţa, în staţiunea Mamaia şi în municipiu au fost amenajate zeci de sensuri giratorii.
 
Potrivit noului director general interimar al SC Confort Urban SRL, Constantin Florian Andrei, în acest moment, în administrarea societăţii sunt 39 de sensuri giratorii. „Societatea Confort Urban SRL are în administrare un total de 39 de sensuri giratorii. Şapte dintre acestea se află în Mamaia, iar 32 în municipiul Constanţa“, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Constantin Florian Andrei. Desigur, la acestea se adaugă şi sensurile giratorii, investiţii private, prin care se face intrarea în anumite cartiere rezidenţiale şi centre comerciale.
 
Tot el a precizat că, deocamdată, societatea Confort Urban SRL nu ia în calcul înfiinţarea altor sensuri giratorii. Mai mult, niciun sens giratoriu dintre cele existente în municipiul Constanţa şi în staţiunea Mamaia nu va fi reconfigurat şi desfiinţat.
 
Amenajarea acestor sensuri se face în urma unor studii de trafic, comandate de municipalitate. Regula de bază privind modul de circulaţie în sensul giratoriu este simplă, vehiculul care urmează să pătrundă în sensul giratoriu este obligat să acorde prioritate de trecere celui care circulă în interiorul acestuia. Practic, se elimină intervalele de timp în care, pe o anumită direcţie sau sens de deplasare, este culoarea verde a semaforului, dar nu sunt autovehicule, iar pe cealaltă direcţie autovehiculele sunt în aşteptare. Astfel, cu ajutorul sensurilor giratorii se decongestionează majoritatea intersecţiilor în care apăreau blocaje în trafic.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Puiu cioara 26 Mar, 2017 22:46 Nu prea se decongestioneaza mai mult incurca vezi Cora