Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jumatate din angajatii Primariei ar putea fi dati afara

ro

16 Jan, 2010 02:51 2158 Marime text
angajati_-_angajati_primarie.jpgDacă legea privind reducerea numărului bugetarilor va intra în vigoare, în jur de 325 de angajaţi ai Primăriei Constanţa, inclusiv cei de la cluburile de pensionari şi din cadrul Poliţiei Comunitare, şi-ar putea pierde locurile de muncă.

Mai mult decât atât, unele sporuri pe care angajaţii din administraţia locală le-au primit în 2009, în 2010 aceştia trebuie să le returneze.

Informaţia referitoare la restructurările care s-ar face în primărie a fost explicată de primarul Radu Mazăre la şedinţa de Consiliu Local Municipal: „Dacă actul va intra în vigoare, jumătate dintre funcţionarii Primăriei vor fi daţi afară, diminuându-se proporţional din toate serviciile. Nu putem să dăm afară, spre exemplu, tot compartimentul de la autorizaţii în construcţii şi să-i păstrăm pe ăia de la juridic sau de la social. Vom diminua proporţional toate serviciile la jumătate, că aşa ne învăţă domnul Boc". Acesta a mai susţinut şi că restructurarea se va face şi în rândurile angajaţilor de la cluburile de pensionari, întreţinute de salariaţii Primăriei. Dacă până acum ne plângeam că serviciile cu populaţia ale primăriei nu respectă termenele prevăzute de lege, înseamnă că nu am văzut de fapt cum va arăta realitatea ce va urma. Mazăre a avertizat populaţia că în cazul în cazul restructurărilor, populaţia trebuie să se aştepte ca răspunsurile la solicitările care le au să fie soluţionate în dublul timpului în care se rezolvă acum.

În plus, pe lângă reducerea salariilor cu 50% - ceea ce reprezintă o economie de 250 de miliarde de lei la buget - unele sporuri pe care le-au primit în 2009. „Cu ce vor trebui să dea înapoi, vor rămâne cu salarii de două - trei milioane de lei vechi pe lună. Probabil nici nu vom fi nevoiţi să dăm afară, cu asemenea salarii vor pleca ei", a mai completat Mazăre. După cum susţine, în urmă cu două zile primarul a semnat dispoziţia prin care trebuie să recupereze sporurile angajaţilor săi, conform dispoziţiei Curţii de Conturi.

În prezent Primăria are un efectiv al angajaţilor de 650 de persoane, deficitul de personal fiind de 100 de persoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ... 17 Jan, 2010 17:53 ...pun pariu cu tine ca verisoarele si amantele vor ramane si oamenii cumsecade care mai stiu ceva meserie vor fi dati afara ?
  • surmelis argentina pusa 17 Jan, 2010 12:37 Excesul de personal in primariile ROMANIEI se datoreaza ,in principal,Guvernarii TARICEANU.
  • Traiul bun nu tine mult 16 Jan, 2010 08:39 spune o vorba de la sate. Boieria din primarie nu putea sa tina la nesfarsit. Nevestele, verisoarele, amantele si celelalte vietuitoare din primarie trebuie sa puna osul la munca. Si, o parte, sa-si caute sponsori pe bani privati. Angajatii din primarie sunt ca ciupercile dupa ploaie. E momentul sa se faca curatenie.