Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2027 vom circula neîntrerupt pe autostradă de la Constanța la Nădlac. Anunțul secretarului de stat de la Transporturi (FOTO)

ro

14 Oct, 2022 14:39 1648 Marime text

 România are de vineri contract de execuție a lucrărilor și pe ultimul lot din Coridorul de Transport Pan - European IV, fiind un moment simbolic important, întrucât se închide astfel cea mai importană axă rutieră de transport a țării
 

Este vorba de semnarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru Secțiunea E (9,13 km) și Secțiunea D (4,03 km) aferente Lotului II al Autostrăzii Lugoj-Deva (A1), antreprenorul fiind Asocierea dintre SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC SA&PE Construct SRL – Euro-Asfalt., a precizat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Transporturi.


Contractul prevede execuția următoarelor lucrări:

-3 viaducte
-2 pasaje
-23 podețe
-1 Centru de Întreținere și Coordonare
-2 tuneluri cu o lungime de 2,13 km, formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație, cu platformă de 11,25 m


Durata și valoarea contractului 


Durata contractului este de 11 luni pentru proiectare și 34 luni pentru execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

Valoarea contractului este de 1.826.845.634,11 lei, fără TVA, finanțat din Programul National de Redresare și Reziliență #PNRR.

Acest lot face parte din Coridorul de Transport Pan-European nr. IV, cuprins între Nădlac Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Drajna – Cernavoda – Constanţa.
 


𝗔𝘃𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻 𝘃𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗳𝗮𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗮 𝗮𝗺 𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝘁 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝟱 𝗹𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗮𝗹𝗲 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗦𝗶𝗯𝗶𝘂 - 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶, 𝗽𝗿𝗲𝗰𝘂𝗺 𝘀𝗶 𝗳𝗮𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗮 𝘀𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗲𝗮𝘇𝗮 𝗽𝗲 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝟯 𝗹𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗮𝗹𝗲 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗖𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗦𝘂𝗱 #𝗔𝟬, 𝗶𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟳 𝘃𝗼𝗺 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗮 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮 𝗻𝗲𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲𝗿𝘂𝗽𝘁 𝗽𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁𝗮 𝗹𝗮 𝗡𝗮𝗱𝗹𝗮𝗰., transmite secretarul de stat. 


Sursa foto: Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii