Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IICCMER, parte a proiectului Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria. Când se va desfășura evenimentul (GALERIE FOTO)

ro

13 May, 2022 10:35 1173 Marime text

Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, foto: Facebook/ Institutul de Investigare a Crimelor Comunismuluik/
Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, un proiect cu rezonanță istorică deosebită, căruia #IICCMER are onoarea de a i se alătura, în calitate de partener.


Se va desfășura în perioada mai-octombrie 2022 și va marca Regalitatea în România, Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina pe plan cinematografic, pornind pe urmele vizitelor Familiei Regale în România Întregită (1919-1927), împreună cu specialiști din lumea cinematografiei și istoriei.



 Daniel Șandru - Președintele IICCMER și Ambasador al proiectului, prezent în cadrul evenimentului de lansare: 
 

,În anul Centenarului Încoronării, avem o nesperată șansă, aceea ca, fiind martorii manifestărilor publice care vor fi organizate, inclusiv prin acest proiect, să ne recuperăm memoria. Să devenim conștienți că istoria Monarhiei Române este astăzi departe de a se fi sfârșit și depinde atât de elitele politice și intelectuale, cât și de cetățenii României să contribuie la readucerea în actualitate, cu deplină bună-credință, a virtuții călăuzitoare pe care Casa Regală a instituționalizat-o în trecut, ca și în prezent, în spațiul nostru public, și anume virtutea moderației’’.


Proiectul este organizat de Asociația ARTIS, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, sub auspiciile Familiei Regale a României.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii