Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Icre roşii şi votcă bună Consulul general al Federaţiei Ruse a dat o recepţie de Ziua Naţională a ţării (galerie foto)

ro

12 Jun, 2013 00:00 4521 Marime text
În fiecare an, cu ocazia Zilei Naţionale a ţării, Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa oferă recepţii. Şi de data asta, invitaţii au fost întâmpinaţi, la Terasa Colonadelor, cu votcă rusească, vinuri alese, dar şi cu icre roşii, delicatesă tradiţională pe mesele ruşilor.
 
Printre invitaţii care au participat la recepţia dată de Consulatul General al Federaţiei Ruse s-au numărat vicepreşedinţii CJC Cristinel Dragomir şi Cristian Darie, primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, comandantul IJJ Constanţa, colonelul Costică Cojoc, consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, dar şi vicele Florin Chelaru. „Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători ale Rusiei. La 12 iunie 1990, Congresul Deputaţilor a adoptat Decretul Suveranităţii. În ultimii zece ani, Rusia a parcurs o etapă dificilă, dar a cunoscut o creştere economică importantă. Rusia şi România au o colaborare frumoasă”, a declarat consulul general al Federaţiei Ruse, Mikhail Reva. Alături de oficialul rus s-au aflat soţia sa Maria Reva, fiica Victoria şi cei doi nepoţei: Vanea (4 ani) şi Nastia (2 ani).
 
Din istoria sărbătorii
 
Pe 12 iunie se marchează Ziua Naţională a Rusiei. În această zi, în 1990, în cadrul Primului Congres al Deputaţilor Poporului Federaţiei Ruse a fost adoptată Declaraţia despre suveranitatea de stat a Republicii Sovietice Federative Socialiste Ruse. În document se stipula că Federaţia Rusă nu iese din cadrul URSS. Un asemenea pas dificil a constituit răspunsul şirului de suveranităţi proclamate de multe republici unionale. Însă după câtva timp tocmai această dată a constituit punctul de început al instituirii noii statalităţi ruse, bazată pe principiile federalismului constituţional. Primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn, a propus ca 12 iunie să fie declarată sărbătoare de stat şi să se numească Ziua Rusiei. Decretul în această privinţă a fost semnat în 1994. Conform tradiţiei, sărbătoarea este un eveniment de anvergură. Au loc concerte şi spectacole cu focuri de artificii, precum şi competiţii sportive la care participă atât oameni de rând cât şi stele ale sportului mondial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii