Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Noi numiri în funcția de consul general

ro

31 Aug, 2023 15:35 2398 Marime text
MAE. Foto: Facebook/MAEÎn cadrul ședinței de guvern de joi, 31 august 2023, au fost adoptate patru Hotărâri de Guvern privind noi numiri în funcția de consul general, șef de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general.

Potrivit MAE, noile propuneri de numire au rezultat în urma punerii în aplicare a Procedurii de numire a consulilor generali ai României, lansată la data de 15 martie 2023, de către Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, conform anunțului publicat pe pagina de internet a MAE, https://www.mae.ro/node/61329.

La stabilirea nominalizărilor pentru funcția de consul general au fost avute în vedere criterii specifice acestor posturi, pentru a asigura reprezentarea României în afara granițelor țării la un standard adecvat, coroborate cu obiectivele propuse de către candidați în cadrul proiectului de mandat, respectiv modul în care acestea au fost prezentate în cadrul interviului, conform procedurii.

Aceste nominalizări reprezintă o alta serie de numiri în funcția de consul general al României, în continuarea celor aprobate în cadrul ședințelor de guvern din data de 10 august 2023 și din data de 18 august 2023, iar procedura de numire va continua până la ocuparea posturilor vacante/ vacantabile.

Lsta cu cele patru persoane propuse pentru a ocupa o funcție de consul general:
  • Consulatul General al României la Bologna – Laura-Nicoleta Nasta;
  • Consulatul General al României la Cahul – Gabriel Nicola;
  • Consulatul General al României la Chișinău – Mausela Pițigoi;
  • Consulatul General al României la Izmir – Lilian Zamfiroiu
Citește și: 

Cine sunt noii consuli generali ai României? Hotărârile din urma ședinței de Guvern
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii