Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de proiect la RAJA SA Reţelele de alimentare cu apă, extinse pe o lungime de peste 13.000 de metri

ro

30 Jun, 2016 09:54 2244 Marime text
RAJA SA a prezentat, ieri, etapa de închidere a proiectului „Executarea branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa“.
 
„Prin acest contract, investiţiile au permis unui număr mare de locuitori din 23 de unităţi administrativ-teritoriale să beneficieze de servicii de apă şi canalizare. Prin implementarea proiectului, a fost asigurată protecţia sănătăţii populaţiei şi s-a diminuat considerabil impactul negativ al apelor uzate asupra mediului. Lucrările, realizate cu finanţare comunitară nerambursabilă, prin POS Mediu, sunt localizate în aria de operare a RAJA SA, în mai multe localităţi din judeţele Constanţa şi Ialomiţa: Agigea, Cernavodă, Cobadin, Corbu, Cumpăna, Eforie, Mihail Kogălniceanu, Limanu, Lumina, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Tuzla, Valu lui Traian, Dridu şi Fierbinţi“, a declarat,, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, directorul adjunct al SC RAJA SA Aurel Presură.
 
Prin implementarea proiectului au fost realizate 4.638 de racorduri de canalizare în localităţile din judeţul Constanţa şi au fost executate 1.959 de branşamente - 349 în Ialomiţa şi 1.610 în judeţul Constanţa. De asemenea, prin acest proiect au fost efectuate lucrări de extindere a reţelelor de alimentare cu apă cu o lungime de 13.570,8 metri în trei localităţi din judeţul Constanţa - Medgidia, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu - şi în două localităţi din judeţul Ialomiţa - Dridu şi Fierbinţi. De branşamente noi pentru alimentarea cu apă beneficiază 11.169 de locuitori. La sistemele de canalizare au fost racordaţi 18.174 de locuitori. Valoarea totală a proiectului este de 37.357.726 de lei fără TVA şi a fost derulat de RAJA SA prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013. Contribuţia Uniunii Europene a fost de  29.473.148 de lei, 3.623.965 de lei au fost alocaţi din bugetul de stat, iar contribuţia bugetelor locale a fost de 334.316 lei. Beneficiarul, RAJA SA, a contribuit cu suma de 3.926.297 de lei.
 
După finalizarea lucrărilor, procentul de populaţie branşată la sistemul de alimentare cu apă a judeţului Constanţa a crescut de la 93,1%, la 97,7%. Împreună cu alte proiecte programate pentru etapa următoare, procentul va ajunge la 100%, realizându-se astfel conformarea la cerinţele directivelor europene. În mod similar, procentul de racordare la reţeaua de canalizare a crescut de la 74,2% la 87,3% şi va atinge 96,8%, cu ajutorul celorlalte programe aflate în desfăşurare.
 
Reamintim că „Executarea branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa“ face parte din proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa“, în valoare de 238 de milioane de euro. Beneficiarii acestui proiect sunt locuitori din 23 de unităţi administrative ale judeţului Constanţa şi ale judeţului Ialomiţa. Investiţiile din cadrul proiectului, finanţat din fondul de coeziune prin POS Mediu, rezolvă problemele de alimentare cu apă potabilă şi colectare a apelor menajere pentru 603.442 de locuitori.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii