Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu la Biblioteca Judeţeană

ro

01 Apr, 2011 01:39 3676 Marime text
cap_4.jpgLiliana Lazia, directoarea Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman" din municipiul Constanţa, a decedat ieri dimineaţă, la vârsta de 57 de ani. Ea era bolnavă şi aştepta un transplant de ficat.

Liliana Lazia, directoarea Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman" Constanţa, s-a născut pe 21 iulie 1954, la Constanţa. A absolvit Liceul nr. 4 şi a urmat studii superioare de limba engleză, finalizate cu diploma Facultăţii de Limbi Germanice, Secţia Limba şi Literatura Engleză, a Universităţii Bucureşti. A parcurs studii postuniversitare de bibliologie şi ştiinţa informării. În anul 2002, a devenit doctor în filologie, cu teza de doctorat „Antroponimie dobrogeană. Consideraţii diacronice". A intrat în bibliotecă în anul 1979, lucrând alături de cărţi şi de oamenii care le căutau. În anul 1998 a preluat conducerea instituţiei, în noul sediu de pe strada Mircea cel Bătrân, unde a investit efort şi dăruire pentru ca noua casă a cărţii să nu fie numai un loc al lecturii, ci să devină un centru modern al informaţiei, al documentării şi al cercetării, o adevărată resursă pentru oameni. În luna ianuarie a.c., Liliana Lazia şi-a lansat cartea „Dobrogea 1884 - 1885 în 31 de răspunsuri ale comunelor la Chestionarul Hasdeu", elaborată împreună cu prof. univ. dr. Gheorghe Dumitraşcu. Realizarea acestui volum a fost rezultatul a zece ani de muncă, timp în care au fost cercetate manuscrisele Bibliotecii Academiei Române, privitoare la acest subiect. Lilana Lazia era soţia managerului SC „Argos", Lucian Lazia. Anul trecut, Liliana Lazia a obţinut la analiza raportului de activitate pe ultimii patru ani peste nota 9.00, având posibilitatea să îşi mai elaboreze un proiect de management pentru a-şi continua activitatea pe următorii patru ani.

Mesaje de condoleanţe

Regretăm dispariţia fulgerătoare şi prematură a doamnei Liliana Lazia, directorul Bibliotecii Judeţene I.N. Roman, şi transmitem condoleanţe familiei. Dumnezeu să o odihnească în pace!
Colectivul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski"

Mesajul de condoleanţe al prefectului judeţului la dispariţia doamnei Liliana Lazia

„Am aflat cu profundă tristeţe de trecerea în nefiinţă a doamnei Liliana Lazia, directorul Bibliotecii Judeţene I. N. Roman, distinsă prezenţă printre personalităţile Constanţei, care şi-a dedicat viaţa familiei şi profesiei, remarcându-se prin eleganţă, profunzimea spiritului şi promovarea valorilor culturale. Dispariţia domniei sale este o pierdere dureroasă pentru fiecare dintre cei care au cunoscut-o şi preţuit-o. Transmit sincere condoleanţe domnului Lucian Lazia şi întregii familii. Dumnezeu s-o odihnească!"
Claudiu-Iorga Palaz, Prefectul Judeţului Constanţa

Liliana a fost şi va rămâne o persoană specială, un om minunat care ştia să dăruiască bucurie oamenilor. A trecut în lumea de dincolo cu aceeaşi discreţie absolută care i-a călăuzit paşii şi în viaţă. Pentru mine ea însemna o femeie plina de farmec, de bunătate, de înţelegere faţă de actul cultural, o prietenă a scriitorilor şi a oamenilor de cultura din acest spaţiu. Îmi voi aminti întotdeauna chipul ei senin, zâmbetul cald pe un frumos chip şi inima plină de flori.
Cristina Tamas

Dumnezeu sa o odihneasca!
Sincere condoleante lui Lucian, Dorin si intregii familii!
Bebe Mihalcea-Slovacia
   
Dumnezeu sa o ierte, sincere condoleante familiei!
Marius David - Insert Hydrographics

Mare pierdere pentru cultura constanteana... s-a mai stins un om de valoare... o personalitate calda, discreta, care a luptat mult pentru institutia pe care a reprezentat-o... Dumnezeu sa o odihneasca in pace, alaturi de ingeri!
Dana

Pacat , un om deosebit.Condoleante familiei. Dumnezeu s-o odihneasca!
Mihu Ana

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bebe mihalcea 01 Apr, 2011 11:51 Dumnezeu sa o odihneasca! Sincere condoleante lui Lucian, Dorin si intregii familii. Bebe Mihalcea-Slovacia
  • marius david 01 Apr, 2011 02:41 Dumnezeu sa o ierte, sincere condoleante familiei. Insert Hydrographics