Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:27 22 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcţia Silvică Constanţa anunţă o nouă licitaţie pentru vânzarea de arme utilitare cu ţeavă lungă şi muniţie calibru 7,62 mm

ro

13 Jun, 2019 00:00 740 Marime text
Regia Naţională Romsilva Bucureşti, prin Direcţia Silvică Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, strada I.C. Brătianu nr. 250, anunţă reluarea licitaţiei publice având ca obiect „vânzarea de arme utilitare cu ţeavă lungă şi muniţie, calibru 7.62 mm“, depozitate la sediile subunităţilor. Evenimentul va avea loc pe data de 26.06.2019, ora 10.00.
 
Documentaţia de atribuire (caietul de sarcini şi regulamentul de organizare şi desfăşurare a licitaţiei publice cu ofertă în plic închis) poate fi preluată gratuit de la sediul unităţii din Constanţa, str. I.C. Brătianu nr. 250, judeţul Constanţa, Compartimentul Pază şi Protecţie Păduri, începând cu data de 12.06.2019, în intervalul orar 8.30-14.00. Cuantumul garanţiei de participare la licitaţie este de 10% din preţul minim de începere a licitaţiei. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor este 24.06.2019, ora 12.00.
 
Documentele obligatorii necesare participării la licitaţie vor fi depuse până pe 26.06.2019, ora 8.30. Acestea se depun la Direcţia Silvică Constanţa. Licitaţia publică cu ofertă în plic închis se va desfăşura la sediul Direcţiei Silvice Constanţa, în data de 26.06.2019, ora 10.00, la et. I, în sala de şedinţe. Instanţa competentă în soluţionarea litigiilor apărute este Tribunalul Constanţa, Secţia Contencios Administrativ.
 
Reamintim că prima licitaţie a fost anunţată de Romsilva Bucureşti, prin Direcţia Silvică Constanţa, în data de 22.04.2019. Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, a precizat, la acea vreme, că se ştie de această licitaţie: „Armele nu pot fi utilizate. Ele pot fi cumpărate doar pentru colecţii. Persoanele fizice care se vor prezenta la licitaţie au nevoie de o autorizaţie de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Constanţa. De asemenea, şi persoanele juridice care se vor prezenta la licitaţie au nevoie de autorizaţie“.
 
Direcţia Silvică Constanţa a venit cu următoarele completări: „Pentru o mai bună informare a publicului, dorim să venim cu câteva detalii suplimentare faţa de tipul armelor vândute de Direcţia Silvică Constanţa. Fostele arme deţinute de Direcţia Silvică, în vederea dotării paznicilor de vânătoare, nu au fost şi nu sunt arme de război, acestea sunt nişte variante care au armă AKM la bază, însă există câteva diferenţe majore faţă de arma militară. Acestea nu prezintă selectorul de foc automat, au magazie de 5 gloanţe, pat decupat de tip PSL (foarte incomod la folosire), unele dintre ele au camera gazelor obturată, fiind transformate în arme cu repetiţie (adică trebuie reîncărcate după fiecare foc)“.
 
Citeşte şi:

Este oficial. Se vând zeci de AKM-uri la Constanţa. Cum poţi deveni proprietarul unei astfel de arme

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii