Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. Se vând zeci de AKM-uri la Constanţa. Cum poţi deveni proprietarul unei astfel de arme

ro

12 Apr, 2019 00:00 10553 Marime text
Romsilva Bucureşti, prin Direcţia Silvică Constanţa, organizează, în data de 22.04.2019, ora 10.00, licitaţie publică, cu oferta în plic închis, având ca obiect vânzarea de arme utilitare cu ţeavă lungă şi muniţie, calibrul 7,62 mm, depozitate la sediile subunităţilor.
 
 
Documentaţia de atribuire (caietul de sarcini şi regulamentul de organizare şi desfăşurare a licitaţiei publică) poate fi preluată gratuit de la sediul unităţii din Constanţa, bulevardul I.C. Brătianu nr. 250, începând cu data de 9.04.2019. Cuantumul garanţiei de participare Ia licitaţie este de 10% din preţul minim de începere a Iicitaţiei. Data-limită de depunere a documentelor de calificare este 22.04.2019, ora 8.30. Licitaţia publică cu oferte în plic închis se va desfăşura la sediul Direcţiei Silvice Constanţa, în data de 22.04.2019, ora 10.00. „Sunt armele AKM - 47 din dotarea direcţiei. Vânătorii nu mai au voie să folosească arme de război pentru autoapărare, de aceea le vindem. Sunt circa 40 de arme“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Ion Bogdan, directorul Direcţiei Silvice Constanţa.
 
Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, a precizat că se ştie de această licitaţie: „Armele nu pot fi utilizate. Ele pot fi cumpărate doar pentru colecţii. Persoanele fizice care se vor prezenta la licitaţie au nevoie de o autorizaţie de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Constanţa. De asemenea, şi persoanele juridice care se vor prezenta la licitaţie au nevoie de autorizaţie“.

În această dimineaţă Direcţia Silvică Constanţa a venit cu următoarele completări.

Pentru o mai buna informare a publicului, dorim sa venim cu cateva detalii suplimentare fata de tipul armelor vandute de Directia Silvică Constanţa.  Fostele arme deţinute de Direcţia Silvică, în vederea dotarii paznicilor de vânatoare, nu au fost şi nu sunt arme de război, acestea sunt niste variante care au arma AKM la baza, însă există câteva diferenţe majore faţă de arma militară.  Acestea nu prezinta selectorul de foc automat, au magazie de 5 gloanţe, pat decupat de tip PSL (foarte incomod la folosire), unele dintre ele au camera gazelor obturata, fiind transformate în arme cu repeţitie (adica trebuiesc reîncărcate dupa fiecare foc).  În Romania au fost cunoscute sub denumirea de WUM1, sau CUR1. 
 

 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii