Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum vedeţi viitorul Constanţei după demisia lui Mazăre?

ro

22 May, 2015 16:59 5017 Marime text



După 15 ani la conducerea administraţiei publice locale constănţene, social-democratul Radu Mazăre a demisionat astăzi din funcţia de primar.

 
„Către Consiliul Local al Municipiului Constanţa
Primăria municipiul Constanţa

Demisia

Vreau să mulţumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cât am fost primar. Constanţa şi constănţenii au fost sufletul meu şi datoria mea în tot acest timp. Chiar dacă uneori am fost prea verbal sau nonconformist, toată priceperea şi energia mea mi-am dedicat-o comunităţii. Pentru greşelile făcute îmi cer iertare în faţa tuturor.
Dorinţa mea de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme.
Drept pentru care demisionez din funcţia de primar al municipiului Constanţa.
Colegilor şi prietenilor le sunt dator cu mult respect şi consideraţie.


Începând de astăzi nu-mi mai doresc o viaţă publică politică
, a mărturisit Mazăre în demisia sa, document dat publicităţii de reprezentaţii municipalităţii constănţene.



Ce a însemnat însă administraţia condusă de Radu Mazăre? Cozile umilinţei pensionarilor Constanţei, direcţionarea banilor publici către firmele de casă ale Primăriei Constanţa, evenimente grandioase menite să satisfacă un cult al personalităţii?

Ce au avut de îndurat constănţenii în cei 15 ani: preţul uriaş al gigacaloriei, taxe şi impozite locale care sfidează bunul simţ, sabotarea culturii, distrugerea infrastructurii urbane, masacrarea parcurilor şi a spaţiilor verzi, spectacole în care Radu Mazăre apărea în toate ipostazele posibile, mai puţin în cea de primar.
  • Cum vedeţi viitorul Constanţei după 15 ani de administraţie Mazăre?
  • Cum credeţi că se va contura acesta ulterior demisiei celui mai longeviv primar post-decembrist al Constanţei?
  • Credeţi că există posibilitatea unei schimbări reale?
  • Consideraţi că municipiul Constanţa poate şi trebuie să aibă şansa unei administrări corecte, eficiente, în beneficiul constănţeanului şi nu al unor grupuri de interese? 
Aşteptăm comentariile, ideile şi sugestiile voastre!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 25 May, 2015 15:23 a fost..extravagant! mi-as dori un primar mai sobru,mai dededicat,mai legat de Constanta,cu respect pentru oameni si pentru banii lor pe care ii gestioneaza! Si sunt sigur ca exista multi constanteni care indeplinesc aceste conditii! Sigur nu i randul politicienilor! Ziarul Ziua ne-ar putea ajuta sa ii gasim! Asteptam propuneri de la redactorii minunati ai ziarului! Multumim!
  • mihai 23 May, 2015 21:12 Pt banii bagati in aspectul de kitsch suprem al statiunii Mamaia si lipsa apei curente , canalizarilor, iluminatului si strazilor lipsa uitate in cartierele noi ii doresc La Multi Ani !
  • dan 23 May, 2015 09:39 Constanta a meritat si va merita mereu o administratie buna , treaba e sa descoperim acea admin. si sa o votam... Trebuie sa definim ,,schimbare reala,, c sa stim daca vrem acea schimbare. Viitorul eu il vreau asa: Tot ce intra sub adminisgtratia primariei constanta sa fie administrat si sa plateasca la bugetul local.
  • Lucian56 23 May, 2015 08:48 Poate ca totul pleaca de la primar. Ce ne facem insa cu consiliul local care a aprobat tot ce i se supunea la vot, binenteles contra unor avantaje personale mai mari sau mai mici.Mai sunt acesti functionari publici angajatii primariei pe care nu prea poti sa-i misti de acolo. Ei sunt cei care au facut sa mearga fara rateuri, mecanismul numit echipa Mazare. Se vede si la varful societatii ca degeaba am pus un presedinte care vrea sa faca ceva dar nu are cu cine. Cum alta clasa politica nu avem nu prea vad nimic bun la orizont.
  • sandu 23 May, 2015 08:01 cu aceeasi clasa politica, viitorul nu poate fi decat asa cum ar fi fost si cu Mazare, SUMBRU.
  • pagubel 23 May, 2015 07:33 Parole,parole,....dar la ipochimen și găunoase ..mazăre e un simplu nume dar susținut de o haită care de nu va fi alungată din preajma primăriei nimic nu se va schimba și aici vorbesc,atât de clientela dar la fel de periculoasă gașca de funcționari publici calibrati pe chipul și asemănarea lui mazare&comp...Vor fi și lucrări ce au schimbat,ireversibil în rău ,aspectul "ancien"al orasului,vezi lucrările kitsch din peninsulă ,dar și plombele exploatate nefericit ,imensul hău ,cadorisit locuitorilor de pe "traian",cu urmări neprevăzute și nu în bine...si nu în ultimul rând un oraș al gunoaielor,al chivutelor în halat și voci stridente populează autobuzele urbei.....
  • europeanu 22 May, 2015 22:36 In nici un caz fagadau ca urmas.
  • Madalin Natavala 22 May, 2015 17:14 Cred ca in primul si in primul rand, raspunsul intrebarilor dvs. pivoteaza in jurul viitorului primar, al echipei acestuia, al culorii sale si nu in ultimul rand al corectitudinii sale. Fara indoiala 15 ani de Mazare & Co au infiintat deja o cutuma in "cum se fac treburile in administratie" la nivel local. Mai mult decat atat, as spune chiar ca institutia s-a confundat cu persoana, ori nu cred ca ar fii o surpriza daca "apucaturile de baroni PSD" au supraimpus niste reflexe asupra aparatului administrativ. Posibilitatea unei schimbari reale exista intotdeauna, nu aici se pune problema. In opinia mea nu sunt convins de existenta vointei politice de a valorifica aceasta oportunitate. Ultima intrebare mi se pare putin retorica...Nu pare usor sa ajungi primar fara un grup de interese coagulat sub o culoare politica, ori daca acel grup de interese nu e alcatuit din oameni integri si echilibrati, simbioza devine maligna.