Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:19 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la demisia lui Radu Mazăre de la primăria Constanța (document)

ro

22 May, 2016 13:59 3190 Marime text
Astăzi se împlinește un an de când fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a demisionat de la primărie după trei mandate și jumătate și în urma unor probleme serioase în justiție.
 
La momentul demsiei, Radu Mazăre se afla în arest preventiv într-un dosar în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.
 
Atribuţiile de primar au fost preluate de către viceprimarul Decebal Făgădău, după ce Radu Mazăre, primar al Constanţei din anul 2000, a fost arestat preventiv şi suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului.
 
Mazăre mai este acuzat că, în perioada noiembrie 2006 - 2013, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a participat la încheierea a 12 contracte între primărie şi societatea controlată de el şi Strutinsky, în valoare totală de peste şase milioane de lei. În perioada noiembrie 2008 - 2012, în aceeaşi calitate, Mazăre a mai semnat 13 contracte, acorduri cadru şi contracte subsecvente încheiate între Primăria Municipiului Constanţa şi o societate comercială la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei.
 
Radu Mazăre a fost  primar al Constanţei din anul 2000, când a candidat ca independent, reuşind să-l învingă în turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Baltă, cu 66% din sufragiile electoratului constănţean. A fost singura dată când Mazăre a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Începând cu 2004, el a câştigat din primul tur toate alegerile pentru Primăria Constanţa, ajungând acum la cel de-al patrulea mandat.
 
Iată cum arăta scrisoarea de demisie de acum un an formulată de Mazăre.
 

„Către Consiliul Local al Municipiului Constanţa
Primăria municipiul Constanţa
 
Demisia
 
Vreau să mulţumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cât am fost primar. Constanţa şi constănţenii au fost sufletul meu şi datoria mea în tot acest timp. Chiar dacă uneori am fost prea verbal sau nonconformist, toată priceperea şi energia mea mi-am dedicat-o comunităţii. Pentru greşelile făcute îmi cer iertare în faţa tuturor.
Dorinţa mea de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme.
Drept pentru care demisionez din funcţia de primar al municipiului Constanţa.
Colegilor şi prietenilor le sunt dator cu mult respect şi consideraţie.
Începând de astăzi nu-mi mai doresc o viaţă publică politică.
 
Radu Ştefan Mazăre”Sursa foto: ZIUA de Constanța

În secțiunea „Documente” puteți citi scrisoarea de demisie depusă de Radu Mazăre. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii