Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:53 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, lege! Plecat din Primărie de la începutul verii, Radu Mazăre nu şi-a depus declaraţia de avere nici până azi (document)

ro

11 Sep, 2015 00:00 1287 Marime text
Articolul 4, alin. 2 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 prevede următoarele: „În termen de cel mult 30 de zile de la data încheierii mandatului sau a încetării activităţii, persoanele prevăzute de prezenta lege au obligaţia să depună noi declaraţii de avere şi declaraţii de interese.“
 

Pe 22 mai, Radu Mazăre a demisionat din funcţia de primar al Constanţei, iar pe 5 iunie, prefectul Constantin Ion a semnat ordinul privind încetarea mandatului său de primar. Potrivit legii mai sus menţionate, termenul legal în care fostul primar Radu Mazăre trebuia să îşi depună ultima declaraţie de avere este depăşit cu mult. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mazăre nu şi-a depus aceste ultime documente. „El oricum a plecat de la Primărie, nu îl mai interesează“, a apreciat Liviu Tramudana. Facem precizarea că i-am trimis un mesaj şi fostului primar al Constanţei, în care îl întrebam dacă şi-a depus declaraţia de avere la încetarea mandatului, însă acesta nu ne-a răspuns până la ora închiderii ediţiei. Dacă o va face, vom publica răspunsul său într-o ediţie viitoare.

Având în vedere însă că - cel puţin până acum - Radu Mazăre nu a dat semne că ar vrea să revină în viaţa publică şi să ocupe o nouă funcţie, această lege nu ar avea efecte asupra sa. Totuşi, nici declaraţiile de avere ale unor factori de decizie nu sunt actualizate. Astfel, deşi pe site-ul Primăriei, în dreptul numelui fostului primar se precizează că acesta a demisionat din funcţie, în cazul viceprimarului Decebal Făgădău lipseşte menţiunea potrivit căreia, actualmente, el este primarul interimar al Constanţei. La fel cum lipseşte şi declaraţia de avere aferentă anului 2014.

Ti-a placut articolul?

Comentarii