Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:34 16 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare internațională Femeie condamnată la 17 ani închisoare, arestată în Spania

ro

28 Nov, 2019 11:57 626 Marime text

La data de 26 noiembrie 2019, o femeie de 41 de ani, din București, a fost arestată în Spania. Pentru depistarea ei, autoritățile române și spaniole au cooperat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.

Pe numele ei, Tribunalul București emisese un mandat european de arestare, având de executat o pedeapsă de 17 ani închisoare pentru complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire, respectiv complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal dacă pentru eliberarea persoanei se cere să se îndeplinească un anumit act.

Femeia a fost dată în urmărire internațională, prin Biroul Național Interpol București, fiind introdusă, pe numele acesteia, o alertă și în Sistemul de Informații Schengen.

În fapt, în cursul lunii noiembrie, anul 2000, aceasta, împreună cu o altă femeie, ambele în calitate de complice, și cu un bărbat, au lipsit de libertate un alt bărbat, și, prin violență, l-au determinat să-și vândă locuința. În urma violențelor la care a fost supus, acesta a decedat.

De asemenea, în cursul lunii decembrie a aceluiași an, aceleași persoane au lipsit de libertate un alt bărbat, cu același scop, de a-l determina să-și vândă locuința.

Ti-a placut articolul?

Comentarii