Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 23 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN Administrația Canalelor Navigabile SA consultă piața pentru viitoarea clădire a arhivei

ro

04 Jan, 2023 10:41 1196 Marime text
  • Termenul limită de transmitere a propunerilor este 31 ianuarie 2023
 
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța consultă piața pentru realizarea obiectivului „Clădire Arhivă ACN SA” - proiectare și execuție.
 
Termenul limită de transmitere a propunerilor este 31 ianuarie 2023, iar licitația va avea loc pe 3 februarie 2023. Obiectivul specific constă în construirea unei clădiri P+1E, amenajarea cu platforme pietonale, alei carosabile, parcări și împrejmuire pe cele patru laturi ale clădirii în cadrul CN ACN SA. La data prezentei s-a încheiat etapa de elaborare a Studiului de Fezabilitate.
 
Conform caietului de sarcini, necesitatea investiției este generată de faptul că fondul arhivistic ACN are nevoie de spații special amenajate pentru păstrarea, conservarea și protejarea documentelor, în condiții care să nu pună în pericol informațiile stocate. În prezent, spațiile demisolului unde sunt depozitate documentele aferente arhivei sunt ocupate peste capacitate, pe cale de consecință, compania va fi nevoită într-un orizont de timp de maxim 1 an să depoziteze/păstreze arhiva în alte spații - de care nu dispune în prezent. În acest sens, Studiul de Fezabilitate a fost elaborat într-o fază anterioară.
 
Terenul pe care se va executa arhiva este pe domeniul privat al companiei, conform certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului. Acesta are o suprafață totală de 102.358,98 mp, fiind situat în intravilanul localității Agigea. Clădirea va fi una modernă, nou construită, care va fi concepută din faza de proiectare pentru această destinație conform ultimelor norme ale Uniunii Europene în materie, astfel încât să asigure condițiile necesare pentru păstrarea corespunzătoare a documentelor și protecția acestora contra agenților de deteriorare.
 
Obiectivul va fi construit în aproprierea sediului administrativ ACN SA la aproximativ 22,3 mp., în spatele corpului A, spre est - teren actualmente ocupat de spațiu verde. Fațada va fi spre sud, iar pentru o eficiență energetică crescută, fațadele care prezintă ferestre sunt orientate către est, sud și vest, iar fațada de la nord va fi complet opacă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și

Capacitatea de operare a Portului Ovidiu va fi extinsă! Ce firme au împușcat contractul de peste 50 de milioane de lei (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii