Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciolan de porc expirat 10 unități prestatoare de servicii de catering din județul Constanța, verificate de Protecția Consumatorilor (VIDEO)

ro

12 Oct, 2022 15:28 2666 Marime text
Sursă foto: CJPC Constanța

În perioada 05-20.09.2022, în conformitate cu programul de tematici proprii al Regiunii Sud-Est, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a desfășurat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în unitățile de alimentație publică ce prestează servicii de catering.


Conform surselor noastre, unitățile verificate sunt atât din municipiul Constanța, cât și din județul Constanța. De altfel, singurul produs cu termen depășit (expirat) a fost la un operator economic, fiind vorba de un ciolan de porc.
         
Astfel, au fost controlate 10 unități prestatoare de servicii de catering, iar, pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat următoarele sancțiuni:
  • 10 amenzi contravenționale, în valoare totală de 86.000 lei
  • 5 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 7.000 lei
  • propunerea încetării practicii comerciale incorecte identificate la momentul controlului.
 Sursă foto: CJPC Constanța

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Constanța, în timpul controalelor, s-au referit la:
  • folosirea unor produse și proceduri nesigure
  • folosirea unor materii prime și semifinite fără elemente de identificare și caracterizare
  • existența unui paviment deteriorat și neigienizat
  • folosirea unor ustensile neprofesionale care nu sunt recomandate a fi utilizate în alimentație publică, având în vedere faptul că nu se pot igieniza complet
  • neînregistrarea temperaturii spațiilor de frig în termograme
  • depozitarea materiilor prime și a produselor finite pe paviment
  • lipsa informațiilor privind ingredientele alergene pentru fiecare preparat în parte
  • folosirea unor produse cu data limită de consum depășită
  • utilizarea unor practici comerciale incorecte (ex: depozitarea pastelor fierte separat față de restul ingredientelor și amestecarea la momentul comenzii, procedură aplicată și în cazul ciorbelor, gătite și păstrate separat față de carne și amestecarea la momentul servirii)
  • folosirea, în blocul alimentar, a unui cântar neomologat.

Acestea sunt firmele controlate de Protecția Consumatorilor: Trex Topfood SRL, Prest Serv Team SRL, Apa si Pamant SRL, Micul Cofetar SRL, Restaurant Mamma Mia SRL, Stelica Food SRL,  David Maxstar SRL, Amore Mio SRL, Auchan Romania SA, Il Padrino Siciliano SRL.

TREX TOPFOOF SRL, PREST SERV TEAM SRL, APA SI PAMANT SRL, MICUL COFETAR SRL, RESTAURANT MAMMA MIA SRL, STELICA FOOD SRL,  DAVID MAXSTAR SRL, AMORE MIO SRL, AUCHAN ROMANIA SA, IL PADRINO SICILIANO SRL
 
Trex Topfood 2277 SRL are 9 salariați pe anul 2021, cu o cifră de afaceri de peste 250.000 lei și o pierdere de 246.800. Sediul social este pe strada Dacia nr. 2B din Constanța. Asociat unic și administrator este Georgiana Ene.
 
Prest Serv Team SRL a raportat 22 de salariați, cu o cifră de afaceri de 2,6 milioane de lei și un profit de 327.755 lei, pentru anul 2021. Înființată în anul 2015, firma are sediul social în Năvodari, pe strada Viorelei nr. 6. Asociat unic și administrator este Vasile Alin-Iulian. Firma are două puncte de lucru – pe strada Năvodari nr. 215 – Cantina Petromidia și pe strada Frunzelor din Năvodari.
 
Apa și Pamant SRL are o cifră de afaceri de peste 4 milioane de lei și un profit de 1,1 milioane lei, la 9 salariați. Pe firma aceasta funcționează o parte din restaurantele Pui pe Jar din Năvodari și Constanța. Asociat unic și administrator este Liliana Diaconu, care apare și în firmele Apa și Soare SRL, Tudam Dam SRL și DTA Tudi Mudi SRL.
 
Micul Cofetar SRL a raportat 19 salariați, la o cifră de afaceri de 2,2 milioane lei, cu un profit de 819.755 lei. Firma funcționează din 2015, cu sediul social pe strada Ștefan cel Mare, nr. 24. Asociat unic și administrator este Adrian Blaj.
 
Restaurant Mamma Mia SRL are sediul social pe strada Grădinilor nr. 35 din Năvodari și este înființată în anul 2022. Asociați în firmă sunt Elena Maria Mitu și Constantin Alin Mitu. Cei doi sunt și administratorii firmei. Firma are punct de lucru pe strada Mării nr. 10. Elena Maria Mitu mai apare în firma Bun Bun Grocery SRL, firmă cu o cifră de afaceri de peste 1,7 milioane lei.
 
Stelica Food SRL are sediul social pe bulevardul Aurel Vlaicu nr, 94, bloc AV 26. Roșu Stelică și Roșu Panait Nicolae sunt asociați, administrator fiind Stelică Roșu. Firma a raportat, în 2021, o cifră de afaceri de peste 350.000 lei, cu un profit de 108.546 lei, cât și un număr de 2 salariați. Roșu Panait Nicolae apare și în firmele Green Garden Solutions SRL și Medicast Europe 3D SRL. Firma are două puncte pe str. Interioară 3, nr. 5 și str. Industrială nr. 6.
 
David Maxstar SRL are un număr de 3 salariați, la o cifră de afaceri de peste 280.000 lei, cu un profit de 3.333 lei. Sediul social este în Cernavodă, pe strada Brîndușilor, firma fiind înființată în anul 2018.Marian Maxim este asociat unic, iar administrator sunt Marian Maxim și Roxana Mădălina Maxim. Firma are două puncte de lucru pe strada Ing. Anghel Saligny nr. 15D și nr. 40 din Cernavodă.
 
Amore Mio SRL are sediul social pe strada Oborului nr 29, fiind înființată în anul 1989. Asociat unic și administrator este Nicolae Dan Rădulescu, pe care îl regăsim și în firmele Black Sea Agrement Turism SRL și Pimen Predeal SRL. Firma are trei puncte de lucru: în localitatea Băltenii de Sus – Tulcea, pe strada Oborului nr. 29, Constanța și la Universitatea Ovidius – Campus. În anul 2021, firma a raportat 7 salariați, la o cifră de afaceri de 94.000 lei, cu un profit de 23.000 lei.
 
Il Padrino Siciliano SRL a raportat 1,8 milioane lei cifră de afaceri, cu un profit de 265.943 lei, cu un număr de 11 salariați. Firma a fost înființată în anul 1992 și are sediul social pe strada Amurgului nr. 66. Asociat unic și administrator este Laurențiu Marian Sleahtici. Firma are puncte de lucru pe strada Muncii nr. 3 din Lazu și pe str. Amurgului 66, Constanța.
 
Auchan Romania SRL a raportat peste 7900 de salariați, la o cifră de afaceri de 6.332.744.367 lei, cu un profit de peste 85 milioane lei. Sediul social este în București, Sector 6, pe strada Brașov, fiind înființată în anul 2005. Asociați în firmă sunt Monicole Exploitatiemaatschappij BV, firmă din Olanda – 75% și Auchan Retail International SA – firmă din Franța – 25%. În conducere se află Traian Ionuț Ardeleanu, Buchsenschutz Pierre Paul, Solange Rico Rodrigues Farinha, Mulliez David Nicolas, Benoit Francois Joseph Lhereux, Ducoux Dominique Andre Henri.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii