Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul „despăgubirile de la bulgari" Traficul era înşelăciune

ro

05 Mar, 2011 00:54 3573 Marime text
05_flagrant_bani.jpgBărbatul închis pentru că ar fi cerut şpăgi de milioane pentru urgentarea procedurii de acordare a despăgubirilor pentru Tratatul cu Bulgaria a recunoscut faptele de care a fost acuzat de procurorii DNA. Totuşi, adus în faţa judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, Victor Ciocoiu a susţinut prin avocatul său că fapta sa nu era tocmai trafic de influenţă, cum au spus procurorii anticorupţie, ci un fel de înşelăciune.

Cu toate acestea, instanţa s-a arătat mai degrabă insensibilă la argumentele aduse de apărare şi i-a respins recursul lui Ciocoiu împotriva arestului preventiv. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă, suspectul urmând să fie cercetat în stare de arest. Unul dintre aspectele care i-au şocat pe oamenii legii în legătură cu situaţia lui Victor Ciocoiu a fost faptul că individul a venit însoţit de fiul său la flagrantul în urma căruia a fost închis. Mai exact, după cum a reieşit din anchetă, suspectul a venit împreună cu copilul său la întâlnirea cu denunţătoarea, întâlnire la care urma să primească 65.000 de lei, reprezentând a doua tranşă din mita solicitată. După cum au arătat procurorii DNA la momentul arestării iniţiale a lui Ciocoiu, în septembrie 2010 acesta i-ar fi promis unei femei că va interveni pe lângă mai mulţi funcţionari publici din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pentru a urgenta virarea sumei totale de 4.500.000 de lei pe care aceasta urma să o primească, fiind moştenitoarea unei persoane ce fusese strămutată din Bulgaria în România. Femeia s-a decis să apeleze la Victor Ciocoiu pentru că întâmpina dificultăţi în a intra în posesia sumei cuvenite. La rândul său, Ciocoiu s-ar fi angajat să îşi exercite influenţa în schimbul a 25% din suma totală ce urma să fie recuperată.

45.000 de lei, prima tranşă

„La data de 15 noiembrie 2010, denunţătoarei i-a fost virată de către ANRP suma de 180.000 de lei, din care, printr-un intermediar, i-a dat inculpatului Ciocoiu Victor suma de 45.000 de lei", au susţinut procurorii anticorupţie la momentul luării arestării preventive. Totodată, aceştia au precizat că „în ziua de 28 februarie 2011, după ce anterior îi mai fusese virată de către ANRP o altă tranşă de 280.000 de lei, inculpatul Ciocoiu Victor a fost surprins în flagrant imediat după ce a primit de la denunţătoare suma de 65.000 de lei, reprezentând 23% din cea de-a doua tranşă a despăgubirilor, sumă rezultată în urma renegocierii cu inculpatul". De menţionat că surse avizate susţin că dosarul „Ciocoiu" prezintă anumite similitudini cu cel al lui Sorin Bogdan Zvârcolescu, tânărul condamnat definitiv în 2009 la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, procurorii acuzându-l că le-ar fi cerut bani mai multor persoane promiţându-le în schimb să urgenteze procedura de acordare a despăgubirilor pentru neajunsurile îndurate în urma Tratatului României cu Bulgaria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ana 01 Feb, 2012 20:00 Stie cineva daca se mai accepta cerere ptr primirea despagubirilor de la bulgari? Eu am intrat in posesia actelor ceva mai tarziu si nu stiu daca mai pot beneficia de aceste despagubiri. Daca aveti informatii, va rog postati coment
  • vadim 05 Mar, 2011 11:33 darea de mita nu e fapta penala? la prima transa nu facuse autodenuntul...dar senatorul puiu hasoti s i prefectul culetu la citi machedoni a aranjat sa ia banii? moca? dna ce face ? ia spaga si ea -daniel morar beatrice sisman ratavoi si dinut ce fac? tac