Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani pentru angajaţi din Prefectura Constanţa Un avocat şi un poliţist, condamnaţi definitiv

ro

15 Oct, 2014 00:00 2023 Marime text


Stelian Duţă, avocat în cadrul Baroului Dolj (la data trimiterii în judecată) şi Adrian Dragomir - agent şef de poliţie, şeful Postului Comunal de Poliţie Oltina (la data trimiterii în judecată), Victor Ciocoiu şi Nicolae Anton au fost condamnaţi definitiv de judecătorii Curţii Supreme de Justiţie a României. Cei patru bărbaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, la finele lunii martie 2011.

Conform DNA, în luna octombrie 2010, Ciocoiu ar fi pretins suma de 129.000 de lei, din care ar fi primit efectiv 39.400 de lei, respectiv 65.000 de lei de la o persoană denunţătoare. În schimbul banilor, Victor Ciocoiu ar fi trebuit, susţin magistraţii, să-şi exercite influenţa pe care ar fi pretins-o că o avea pe lângă funcţionarii din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. În concret, ar fi trebuit să se urgenteze despăgubirea denunţătoarei, în baza Legii nr. 9/1998 (privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria). Procurorii DNA mai susţin că Duţă, în calitatea sa de avocat, l-ar fi sprijinit pe Ciocoiu „în demersurile sale infracţionale prin încercarea de a disimula traficul de influenţă într-un contract civil, situaţie menită a nu antrena răspunderea penală.



„În cursul anului 2009, perioadă în care dosarul de despăgubire al denunţătoarei se afla la Comisia pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 din cadrul Instituţiei Prefectului Constanţa, inculpatul Anton Nicolae i-a pretins acesteia suma de 112.500 lei, reprezentând 25% din valoarea totală a despăgubirilor la care aceasta era îndrituită. În schimb, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă funcţionarii din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa, pentru a-i determina pe aceştia să urgenteze soluţionarea dosarului de despăgubire depus la această instituţie de către denunţătoare. Banii au fost pretinşi prin intermediul inculpatului Dragomir Adrian, agent şef de poliţie, şeful Postului Comunal de Poliţie Oltina“, au conchis procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Ieri, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României l-au condamnat pe Duţă la 8 luni de închisoare, Dragomir a luat un an de detenţie, Ciocoiu s-a ales tot cu opt luni de închisoare, iar Nicolae Anton a primit şase luni de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii