Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calitatea apei potabile de la RAJA, recunoscuta la nivel international

ro

13 Dec, 2008 02:45 1549 Marime text
robinet_apa_baie_03.jpgSC RAJA SA Constanţa a obţinut certificatul SRAC pentru standardul ISO 22000:2005, privind managementul siguranţei alimentului pentru apa produsă şi livrată consumatorilor.

În ultima vreme, tot mai multe organizaţii care oferă servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare au acordat o atenţie deosebită implementării, dar şi menţinerii unui sistem de management al calităţii în vederea creşterii satisfacţiei clientului. De asemenea, interesul societăţii nu a fost manifestat doar spre atragerea consumatorului, ci şi pentru funcţionarea eficace a unui sistem de management integrat al calităţii. În acest context, în cadrul RAJA SA Constanţa, a apărut necesitatea stringentă a elaborării unei strategii şi politici în domeniul calităţii. Primul pas a fost făcut în 2003, când, printr-o muncă laborioasă, noua echipă managerială reuşea punerea în practică a sistemului de management al calităţii. În octombrie 2004, se obţinea certificatul ISO 9001:2000, eliberat de Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii. Dar eforturile nu s-au oprit aici, pentru că, ulterior, SC RAJA SA a obţinut şi implementarea sistemelor de management de mediu şi de sănătate şi securitate a muncii. „În urma unei analize minuţioase, efectuată de către o echipă de auditori ai organismului de certificare SRAC Bucureşti, SC RAJA SA a obţinut cele două certificate de mediu şi sănătate şi securitatea muncii, conform SR EN ISO 14001: 2005 şi OHSAS 18001: 1999, devenind prima societate la nivel naţional care a reuşit implementarea unui sistem de management integrat calitate - mediu -  sănătate şi securitate în muncă", a declarat Irina Oprea, purtător de cuvânt al RAJA. A urmat decizia de a implementa şi aplica sistemul de management al siguranţei alimentului. Datorită unei munci susţinute la nivelul tuturor componentelor şi compartimentelor societăţii s-a obţinut certificatul SRAC pentru standardul ISO 22000:2005, privind managementul siguranţei alimentului pentru apa produsă şi livrată tuturor consumatorilor. „Astfel, SC RAJA SA Constanţa a reuşit implementarea unui sistem de management integrat siguranţa alimentului - calitate - mediu -securitate şi sănătate ocupaţională, conform celor mai noi standarde impuse de competitivitatea agenţilor economici de profil la nivel mondial", a punctat reprezentantul RAJA.
Toate aceste certificare reprezintă o recunoaştere a unui management de vârf al societăţii din Constanţa şi dovedesc o evoluţie permanentă şi o serie de avantaje precum: creşterea eficienţei, diminuarea pierderilor, controlul proceselor cheie, câştigarea de noi clienţi şi furnizori, dar şi creşterea satisfacţiei tuturor abonaţilor, prin asigurarea unui produs de marcă recunoscut oficial la nivel internaţional.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii