Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația „Verde Urban“ a reclamat la Garda Națională de Mediu probleme importante sesizate de-a lungul timpului în Constanța. Halucinantul răspuns primit! (galerie foto + document)

ro

16 Nov, 2018 00:00 1852 Marime text
În mod similar expresiei „cel mai bun doctor este trenul de București”, Asociația „Verde Urban“ s-a adresat Gărzii Naționale de Mediu în legătură cu probleme importante de mediu sesizate de-a lungul timpului în Constanța. Printre ele, lipsa Registrului Spațiilor Verzi, modul drastic de toaletare a copacilor, fără o procedură prealabilă și folosindu-se de angajați nespecializați în această activitate. Cazul concret a fost sesizat în zona Pieței Grivița (vezi secțiunea „galerie foto”), unde au fost cioplite rădăcinile unor copaci pentru a se face loc bordurii.
 
„Pentru că aveam bănuiala că o sesizare efectuată pe plan local ar fi degeaba, ne-am adresat la centru, doar pentru a primi un răspuns de la Comisariatul Județean Constanța, semnată de Marian Râșnoveanu. Bănuiala legată de „planul local” a fost confirmată, așa că ne aflam în posesia unei adrese de răspuns din care rezultă că cioplirea copacilor a fost făcută pentru „îndepărtarea drajonilor” (!) și niciun copac din Constanța nu s-a uscat ca urmare a toaletării, iar Agenția de Mediu monitorizează calitatea aerului, care este în limite (n.r. vezi răspuns adresă în secțiunea „Documente”). În concluzie, totul este perfect”, conchid reprezentanții Asociației „Verde Urban“.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii