Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un spațiu verde din Mamaia propus spre vânzare. Primăria Constanța a scris negru pe alb că nu are nici un plan legat de vreo amenajare

ro

27 May, 2020 00:00 3568 Marime text
  • Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de vineri apare vânzarea unui spațiu verde din spatele Hotelului Tomis din Mamaia, în buricul stațiunii
  • Primăria Constanța a scris negru pe alb că nu are nici un plan legat de vreo amenajare a spaţiului verde
  • Asociația Verde Urban critică politica primăriei Constanța de a vinde terenuri, în condițiile în care “stațiunea Mamaia a fost văduvită de aproape toate spațiile verzi
  • Pe ordinea de zi a Ședinței de consiliul local din 29.05.2020 se află mai multe proiecte de hotărâre de vânzare din patrimoniul local a unor terenuri, cele din stațiune ieșind în evidență

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de vineri apare vânzarea unui spațiu verde de 1323 mp, inițiator Decebal Făgădau. Terenul se află în spatele Hotelului Tomis din Mamaia, în buricul stațiunii.
“Ceea ce este frapant este ca Primăria Constanța a scris negru pe alb că nu are nici un plan legat de vreo amenajare a spaţiului verde. Prin urmare, din punctul de vedere al funcţionarilor, terenul poate fi vândut.
Este inadmisibil modul în care oamenii din Primărie își bat joc de spațiile verzi”, reclamă reprezentanții USR Constanța.
La rândul lor, Asociația Verde Urban critică politica primăriei Constanța de a vinde terenuri, în condițiile în care “stațiunea Mamaia a fost văduvită de aproape toate spațiile verzi care, odinioară, constituiau un ”trademark” pentru această zonă, apare cu atât mai stranie intenția Primăriei Constanța de a vinde la licitație, pur și simplu, suprafețe importante de teren având această destinație”.
Vă reamintim, pe ordinea de zi a Ședinței de consiliul local din 29.05.2020 se află mai multe proiecte de hotărâre de vânzare din patrimoniul local a unor terenuri, cele din stațiune ieșind în evidență.

“Astfel, punctul 32 ne reamintește că în locul galeriilor învecinate Teatrului de Vară Mamaia se va construi un imobil P+9. Terenul pe care se află amplasate aceste galerii nu mai este de mult în proprietatea primăriei, fiind vandut în epoca Mazăre.
La punctul 46., aceeași situație pentru un teren de lângă hotel Delta, cu mențiunea că în acest caz, spre deosebire de situația anterioară, este menționată obligația menținerii funcțiunii urbanistice de spațiu verde amenajat. Chipurile.
Care este motivația vânzării acestor terenuri – spații verzi? Trebuie chiar să vindeți tot, precum un falit care își amanetează inelele de aur? Este în interesul primăriei și al nostru? Evident că nu! În loc să renovăm și să punem în valoare un simbol cum este Teatrul de vară, noi permitem construcția de imobile P+9 în imediata vecinătate. Pur interes imobiliar și nicio intenție de dezvoltare durabilă a stațiunii!”, spun reprezentanții Asociației Verde Urban.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii