Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din cartier au reclamat haosul imobiliar. „Verde Urban“ a atacat în instanță PUZ Palazu Mare, care datează din 2011 (document)

ro

12 Mar, 2020 00:00 5331 Marime text

Asociația „Verde Urban“ a înregistrat pe rolul Secției de contencios-administrativ a Tribunalului Constanța dosarul nr.1525/118/2020, având ca obiect anulare act administrativ - HCLM nr. 121/16.05.2011. Prin această solicitare, „Verde Urban“ solicită anularea hotărârii de Consiliu privind aprobarea documentației de reactualizare PUZ Palazu Mare III, teren în suprafață de 585 de hectare, aparținând mai multor persoane fizice și juridice. Zona face parte din intravilanul municipiului Constanța iar PUZ-ul a fost aprobat în anul 2003 prin HCLM 126.
 
Terenul este cuprins la nord și nord-est de lacul Siutghiol, la nord-vest este limita terenului administrativ între municipiului Constanța și orașul Ovidiu, la sud-vest - DN2A- E60 și limita administrativ-teritorială a municipiului Constanța, iar la sud și sud-vest - zona tehnico-edilitară situată la nord de strada Aurel Vlaicu și Campusul universitar (vezi secțiunea Documente).
 
Vă reamintim că, în vara anului trecut, un grup de locuitori din cartierul constănțean Palazu Mare a transmis o scrisoare deschisă autorităților, dar și președinților partidelor politice care au reprezentare în Consiliul Local Municipal, cu privire la elaborarea Planului Urbanism de Detaliu pentru un imobil de pe str. Lucian Blaga nr. 15 ce încălca acest PUZ.
 
Locuitorii apreciau că în anul 2011 Planul Urbanistic Zonal ar fi fost aprobat fără o dezbatere reală cu locuitorii zonei, toate utilitățile zonei au fost dimensionate pe structura PUZ-ului și în atare situație locuitorii cartierul întâmpină probleme cu tot ce înseamnă utilități (apă, canalizare, energie electrică, gaze), ceea ce duce la o suprasolicitare a instalațiilor aferente în situația în care au apărut în zone alte trei construcții colective - un bloc cu 8 etaje și 2 blocuri cu câte 4 etaje fiecare.
 
Cetățenii din Palazu Mare anunțau anul trecut că sunt deciși să atace în instanță PUZ-ul zonei, prin care construcțiile individuale trebuie să se încadreze D+P+1.
 
Citește și:
 
Constănțeanul supărat Un grup de locuitori din cartierul Palazu Mare solicită autorităților să respecte PUZ-ul zonei aprobat în 2011 și să nu autorizeze un bloc în mijlocul unui cartier de case (documente)

Locuitorii vor ataca PUZ-ul zonei în instanță Primarul Făgădău, în calitate de inițiator, forțează aprobarea PUD-ului VDT Construct Impex SRL pentru blocul de zece etaje din Palazu Mare (document)

Primarul insistă cu proiectul și pentru o reconciliere între locuitori și investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii