Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Verde Urban, la judecată cu Primăria și Consiliul Local Mangalia! Ce a decis Curtea de Apel Constanța

ro

28 Feb, 2024 15:52 550 Marime text
Pe rolul Curții de Apel Constanța se află dosarul 8324/118/2022 ce are ca obiect „anulare act administrativ suspendare act adm/ HCL nr 134/22.10.2021 - îndreptare eroare materială“.  Dosarul a fost înregistrat la data de 7 august 2023 la Secţia de contencios administrativ si fiscal fiind în stadiul de recurs, iar ultima modificare a fost operată la data de 27 februarie 2024.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, părți în dosar sunt Asociația Verde Urban în calitate de Intimat Reclamant, Consiliul Local Mangalia – recurent pârât, UAT Mangalia – intimat pârât și Primarul Municipiului Mangalia – intimat pârât.

La termenul din 26 februarie 2024 instanța a decis admiterea recursului.

„Solutia pe scurt: Admite recursul. Casează în parte Încheierea civilă nr. 223/02.03.2023 şi sentinţa civilă recurată, şi rejudecând: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei ASOCIAŢIA VERDE URBAN. Respinge cererea de chemare în judecată ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Menține celelalte dispoziții din încheierea și sentința civilă recurate. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, 26.02.2024.“ – se arată în minuta instanței.

În luna iunie 2023, magistrații de la Tribunalul Constanța au respins cererea de chiemare în judecată.

„Solutia pe scurt: HOT: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ASOCIAŢIA VERDE URBAN în contradictoriu cu pârâtul UAT MANGALIA, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesual pasivă. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ASOCIAŢIA VERDE URBAN în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI MANGALIA, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesual pasivă. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ASOCIAŢIA VERDE URBAN în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL MANGALIA. Anulează H.C.L. Mangalia nr. 134/22.10.2021 privind dezvoltarea durabilă a staţiunilor turistice Saturn-Venus-Cap Aurora-Jupiter-Neptun-Olimp în materie de construcţii şi documentaţii de urbanism. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, la data de 16.06.2023.

 
 ​PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: 


Constănțenii, invitați să planteze o nouă pădure urbană în orașul lor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii