Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observațiile Asociației Verde Urban la proiectul Registrului Spațiilor Verzi aflat în dezbatere publică

ro

11 Nov, 2020 00:00 1983 Marime text
 
  • Registrul spațiilor verzi se află în dezbatere publică, motiv pentru care Asociația Verde Urban, a transmis câteva observații la o primă analiză a planșelor de pe site-ul primăriei Constanței
  • Potrivit Asociației, în zona hotelului Ramada din parcul Tăbăcărie nu a fost identificată și menționată fâșia de teren – spațiu verde, care face legătura între latura dinspre bd. Alexandru Lăpușneanu a parcului și cea situată în proximitatea Satului de Vacanță
  • Asociația solicită autorităților clarificarea situației insulei Ovidiu, dacă aceasta aparține aceasta aparține sau nu de UAT Constanța precum și clarificarea situației juridice a terenurilor proprietate privată care au fost incluse în RLSV
  • Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro
  • Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat

Registrul spațiilor verzi se află în dezbatere publică, motiv pentru care Asociația Verde Urban, a transmis câteva observații la o primă analiză a planșelor de pe site-ul primăriei Constanței.

Potrivit Asociației, în zona hotelului Ramada din parcul Tăbăcărie nu a fost identificată și menționată fâșia de teren – spațiu verde, care face legătura între latura dinspre bd. Alexandru Lăpușneanu a parcului și cea situată în proximitatea Satului de Vacanță.
Totodată, nici parcarea hotelului menționat nu a fost trecută în planuri, deși terenul respectiv aparține primăriei și se pare că a fost cedat spre folosință printr-o înțelegere discutabilă.
Și terenul din zona Marvimex, în perimetrul cuprins între străzile Eliberării - Dezrobirii – Dreptăţii, este clasificat drept teren degradat, deși a beneficiat de plantări cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, activitatea realizată de către studenții basarabeni și, ulterior, de replantări și îngrijiri de către voluntarii Verde Urban.
Asociația Verde Urban solicită luarea în evidență de către primărie ca spațiu verde și îngrijirea lui corespunzătoare.

Totodată, mai susțin reprezentații Verde Urban, "la ieșire din Constanța, după cartierul Palas, au fost introduse în RLSV suprafețe imense de teren care nu sunt în concret spații verzi ci cu adevărat terenuri degradate. Se impune amenajarea lor în consecință".

Nu în ultimul rând, Asociația solicită autorităților clarificarea situației insulei Ovidiu, dacă aceasta aparține aceasta aparține sau nu de UAT Constanța precum și clarificarea situației juridice a terenurilor proprietate privată care au fost incluse în RLSV.
Reprezentanții Verde Urban mai afirmă că deși se critică introducerea în RLSV a spațiilor verzi aferente unităților militare, trebuie stabilit dacă acestea sunt incluse sau nu la art.3 din Legea 24/2007, mai exact la categoria instituții.
 
În această perioadă, draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi se află în dezbatere publică, înainte de a fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului.
 
Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro.
 
Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat.
 
De asemenea, din inventarul ierbii şi al copacilor reiese că suprafaţa destinată parcurilor, parcurilor sportive, parcurilor expoziţionale este de 422.117 mp.

Tot din aplicaţie aflăm că au fost inventariaţi 146.560 de arbori.
 
Citește și: 

Constănțeanul supărat. Draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi, greu de descifrat "Au apărut și au dispărut zone verzi, de ce?"

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii