Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat „Castanii situaţi în faţa Policlinicii nr. 2 de pe bulevardul I. C. Brătianu erau nişte arbori sănătoşi”. Primăria susține contrariul

ro

15 Apr, 2020 00:00 4221 Marime text


Asociația Verde Urban reclamă o nouă campania de măcelărire a copacilor din municipiul Constanţa.

“În această săptămână, campania de măcelărire a copacilor din Constanţa a continuat cu tăierea a trei castani situaţi în faţa Policlinicii nr.2 de pe bulevardul I.C. Brătianu. Ne-am gândit sa întrebăm de ce s-a ales această modalitate drastică de intervenţie, când am observat un răspuns al primăriei Constanţa care ne-a surprins în mod neplăcut.Justificarea tăierii ar fi aceea că respectivii copaci erau foarte bătrâni, abia stăteau în picioare şi prezentau un real pericol. Altă explicaţie nu se putea găsi? Aceia erau nişte arbori sănătoşi iar justificarea cum că ar fi fost bătrâni nu ţine şi pentru simplul fapt că astfel de copaci au o durată de viaţă între 200 si 800 de ani. Astfel dacă nu au fost cumva plantaţi pe vremea lui Tudor Vladimirescu, această afirmaţie este una hazardată. Iar faptul că vor fi plantaţi alţii, nu ne încălzeşte defel”, susțin reprezentanții Asociației, care sunt de părere că resorturile tăierilor sunt altele.
Operațiunile de tăiere, toaletare și corecție a arborilor din municipiul sunt realizate de Sport Turism SRL și de fostul Pomacost SA, actualul  Garden Shop Services SRL.
Reprezentanții municipalității susțin însă că arborii nu erau nici pe departe sănătoși. Purtătorul de cuvânt la Primăriei Constanța, Adriana Deoanca spune că arborii din fața policlinii 2 reprezentau un adevărat pericol, acesta fiind și motivul pentru care au fost tăiați. În locul acesta vor fi planți alți copaci, dă asigurări comunicatorul administrației locale.

Citește și:

După ce s-a adresat instanței de judecată Sport Turism SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța. Câți bani va încasa pentru tăierea, toaletarea și corecția arborilor (documente)

Sport Turism SRL contestă în instanță o licitație A câștigat timp de 16 ani, zeci de milioane de euro din bani publici pentru toaletarea spațiilor verzi

Primăria Constanța, pușculița cu bani publici Câți bani au încasat în ultimii 16 ani de la municipalitate Pomacost și Sport Turism pentru spațiile verzi (documente)
 

Citește și: Stelian Ion (USR) - „I-am trimis primarului Făgădău un ghid referitor la procedura de toaletare. Nu a ținut cont și continuă să ciopârțească arborii din oraș”

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii